restorasyon rezaletleri

kaliban
her zaman, tarihi eserlere ve tarihi yapılara ayrı bir ilgi duymuşumdur, bu başlığı sırf geçmişimizden ders alalım ve yapılan hataları unutturmayalım diye açıyorum. ilk rezilliğimiz apollon tapınağı için geliyor.
merak etmeyin seri bir girdi olmayacak, rahatsız edici olmaması ve ana sayfayı işgal etmemesi için ara ara gireceğim.

İşte restorasyon harikası Apollon tapınağı


Merdivenleri resmen bal dök yala olmuş. Koşarak çık, zıplayarak in, hiçbir şey olmaz. Rengi biraz sırıtmış ama kullanıla kullanıla eskisine benzer. Şimdi hükümetten bir ricam eksik sütunların tamamlanması. Ne o öyle analık gibi 3 sütun? Yaptırın alçıdan hepsini de millet tarihe doysun.
shot
tarihi kalıntılar "taş yığını" olarak görüldüğü sürece, benzerlerini çokça göreceğimiz ve her biri içimi acıtan rezaletler.


1591 yılında yapılan camii ile restore hali.


kaliban
Hazır mıyız ?

Ayasofya "orhan" camii.
Ben iznik gölüne elimden geldiğince kafa dinlemek için tek başıma kampa gider, bir hafta falan da kalırım. Her seferinde de ayasofya kilisesine gider iyice hasret giderirdim, dostlar burası ayasofya kilisesi ve burası incilin toplandığı yer, burası var ya öyle böyle bir kültür mirası değil, içeride kirişler var ve her birinin altında küp küp altın var. ( eski dönemlerde, yapı kimseye muhtaç olmasın onlarla restore edilebilsin diye koyulurdu) yahu adamlar resmen ülkeyi semih cumhuriyeti gibi yönetiyorlar

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol