grey's anatomy

shot
2005 yılında yayına başlayan, 13. sezonu yeni bitmiş ve 14. sezon onayını almış, 2 altın küre ödüllü hastane ve doktorlar temalı amerikan yapımı drama dizisi.

dizi, cerrahi asistanı meredith grey ve arkadaşlarının çevresinde gelişen olayları anlatır.

dizinin kuruluş kadrosu meredith grey , cristina yang , alex karev , miranda bailey , richard webber , derek shepherd , izzy stevens , george o'malley ve preston burke karakterleridir. sezonlar içinde pek çok karakter değişikliği olmuş, bu karakterlerin bazıları çıkmış ve birçok yeni karakter diziye girmiştir.

dizinin baş karakteri, diziye adını veren meredith grey olsa da zaman içinde birçok karakter grey kadar öne çıkmıştır.

her bölüm farklı tıbbi vakalar gösteren, kimin elinin kimin cebinde olduğu belli olmayan, özellikle ilk sezonlarında doktorlar arasında yoğun seks dönen, artık karakterlerin her birini çok iyi tanıdığımız için hem severek hem alışkanlıktan izlediğimiz dizidir.

türk yapımı doktorlar'ın atasıdır.
zywiec
6. sezona kadar izlediğim, okuduğum bölümün cerrahiyle uzaktan yakından alakası olmadığını fark edince kendisini house m.d. ile değiştirdiğim güzel bir medikal dizidir. gerçeklikten uzak olması sebebiyle aldığı eleştiriler ise haksız değildir. bir bölümde direğe saplanmış birini kurtarmışlardı. (bkz: yok artık ali sami)
dearm
Yakin zamanda izlemeye başlamayı düşünüyorum. Çok övdüler de diziler falan çok etkiliyor beni. Neden ben de böyle olamıyorum diye üzüyor. Suits izleyip avukat olma hayalleri kurmak vs.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol