ırak kürt bölgesel yönetimi bağımsızlık referandumu

independence
ırak kürt bölgesel yönetimi tarafindan gerceklestirilcegi soylenilen, 25 eylül 2017 tarihinde yapilacak olan ancak herhangi bir baglayiciligi bulunmayan referandum.

yani 25 eylül tarihinde ıkby halkına "ırak'tan ayrilip bagimsiz bir devlet kuralim mi" diyecek, halki da referandumda cok yuksek ihtimalle evet diyecek ama yine de ırak'a bagli olarak yasamaya devam edecekler. referandum da sembolik olarak kalacak. amac dostlar alisveriste gorsun.
marlboro
(bkz: Self determinasyon) yada şöyle diyelim ulusların kendi kaderini tayin etme hakkı . devletleşme açısından büyük bir adım kaldı ki barzani uzun zaman önce referandum yapılacağını söylemişti ve bir süredir bunun için temaslarda bulunuyordu. anladığım kadarıyla bu temaslardan olumlu sonuçlar alınmış ve şu anda bağımsızlık referandumu için tarih verilmiş. orta doğuda haritaların yeniden şekilleneceğinin, (bkz: Sykes-Picot) anlaşmasının hükmünün kalmadığının göstergesidir.
hahed
şuursuzluğuna bir yenisini eklemiş tipik barzani söylemi. ama bu başıbozuk kültürsüz tarihsizle fırsat verenler oldukça daha çok ötecekler.
independence
bir sekilde yapilacaktir ama dunyada taninmayacaktir. amerika "zamanlamasi hatali" dedikten sonra pek kimse takmaz bu referandumu. ırak parlementosu da tanimayacagini aciklamisti zaten.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol