kaldırac

amygdala
bir cismi kaldirmak icin gerekli olan net kuvveti indirgemek amaciyla kullanilan alettir.basitliginden de anlasilacagi uzere bir fizik konusudur.temel formulu ise yuk.yuk kolu=kuvvet.kuvvet kolu.
ya basta viva zapatista
toplumsal kurtuluş geleneğine dayanıyor diye yanlış bilgiler olsa da,1994’te hiç bir 12 eylül öncesi politik oluşumun devamı olmayan ve içinde eski tdkp’lilerinde bulunduğu ve deniz adalı önderliğinde kurulan bir ortodox sosyalist dergi çevresidir.bu da web adresleri
http://www.kaldiracdergi.com/
ya basta viva zapatista
bu sosyalist grubu diğer sosyalist yapılardan ayıran en temel özelliklerden birisi faşizm diye bir şeyin olmadığını söylemeleridir.diğer sosyalistlerin, faşizm kapitalizmin emekçiler aleyhine yönlendirdiği bir güçtür gibi tanımlarını reddederler ve kapitalizmin kendisinin, faşizm olarak tarif edilen bir şey olduğunu söylerler;yani faşizm yoktur, faşizm dediğimiz şey kapitalizmin ta kendisidir onlara göre.
liberaldolgu
deniz adalı önderliğinde 1996 da çıkarılan sosyalist bir dergi.
hakkında bir çok söylenti olan kaldıraç "tekelci polis devleti" tezini savunur bu yanıda bu yapıyı diger sivil toplum örgütlerinden ayıran özelliktir. bir geçmişi yoktur söylentisi yanlıştır. nedeni ise aslında bir geçmişi olmaması geçmişte olan ve sovyet yenilgisi ardından eksikleri göz önünde bulundurarak ortaya çıkmıştır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol