napoleon total war

enity
Creative assembly ve activision'un 2010 yılında çıkardığı gerçek zamanlı tarihi strateji oyunu. 1800lü yılların başında geçer, story modunda İngiltere/Prusya/Rusya/Avusturya dörtlüsünden birini seçerek iş görebilirsiniz (tavsiyem ingiltere'nin seçilmesidir) .

Seçtiğiniz ülkenin muhtelif yerlerinde şehirler vardır ve şehirlerin etrafında da birtakım fonksiyonları olan yerleşim birimleri bulunur. Buralara yatırım yaparak zamanla teknolojinizi geliştirir, bilim adamları yetiştirir ve daha kolay yoldan para kazanırsınız.

Önceki total war oyunlarından farklı olarak diplomatik ilişkiler için diplomatlara ihtiyacınız yoktur, diplomasi menüsünü açar ve istediğiniz ülke ile anlaşmalar yapabilirsiniz.

Ayrıca oyunda tasarlanan sosyal yapı da oynadığım günlerde epey ilgimi çekmiştir. Tabii sonradan başka total war oyunlarında da durumun aynı olduğunu fark ettim. Örneğin İngiltere'yi oynuyorsunuz ve kadim düşmanınız fransa'nın başkentini işgal ettiniz. Muhtemelen halk sizi hemen kabullenmeyecektir ve ayaklanma çıkaracaklardır. Bastırmak için ekstra askere ihtiyaç duyarsınız.

Online modunda oyunun çıkışından itibaren 7 yıl geçmesine rağmen oyuncular bulmak mümkündür.

Bu arada oynayacak arkadaş varsa ona tavsiyem story modunda napoleon'u görünce mal bulmuş mağribi gibi ona suikast düzenlememesidir, napoleon öldürülemiyor arkadaşlar. Polat yanında çırak kalır bu konuda :)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol