türkiyede müslüman olmak

quantitatif
turkiyede musluman olmak bir bardagin icinde tum sivilardan yer almasi gibi karmasik,celiski dolu bir seydir.simdi asagida bunlari sistematik olarak aciklayacagim.
1-oncelikle islam dinini tam olarak ne anlatmak istedigini bilmeyen ve dinini camii hocasi ya da ufurukcu ve buna benzer insanlardan ogrenen muslumanligi sadece kelime-i sahadet getirmekle nitelendiren kisiler nasil muslaman olurlar.
2-islam dininin sartlarindan biri de namaz kilmaktir.ben daha muslumanim diyen ve namaz kilan ya da muslumanim deyipte dogru duzgun namaz kilan gormedim.
3-oruc tutmak da sartlardan biri bakiniz ramazan ayinda istanbulun perisanligina.insanlarin sadece aliskanlik haline getirdigi orucu basit bir seymis gibi algilamasi ve bunun sonucunda sanki oruc tutmak sadece bir sey yememekmis(belirlenmis zamanda) gibi onunda disinda her seyi yapmak.orneklerini sokaklarda goruyoruz.ayrica oruc acildiktan sonra sapitmak da cabasidir.
4-zekat vermek ve hacca gitmek bunu dogru duzgun yapan bir musluman var midir,turkiyede merak ediyorum?
5-kadin olupta musluman olanlarin islam dinine gore kapanmasi gerekir.nedense kadinlar benim icimi tanri bilir ne kapali kadinlar var icleri kotuluk dolu diyerek gecistirir.oysa ki kapanma islam dininde cok onemlidir.tanrinin eger benim dinime inaniyorsan sekil olarak boyle olmalisin,kabaca,dedigi seydir.ayni sey erkekler icinde gecerlidir.
5-muslumanlar tanriya yaklasmak icin kurban keserler kurban bayraminda bizdeki carpikliga bakin sanki et talanligi yapilir ve hic bir kurban islam dininin on gordugu sekilde kesilmez.
bu yazdiklarim islamin 5 sartinda sayilan seylerdir.ve kabaca tarifleri boyle yapilabilir.ama turkiyede musluman olan insanlarin pek cokgu bunlari yerine getirmez.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol