akşamdan kalan açık birayı içmek

carpediem
aksamdan kalan kisinin yaptigi eylem.
kisi sabah kalkar. 3-5 tane acilmis bira kutusu mutfak tezgahinin ustunde durmaktadir. kisi bira kutularini gozune kestirmistir artik ve kutularin diplerinde kalan biralarin hic sansi yoktur. kisi kutulari sallamak suretiyle yarim kalmis birayi bulur ve mideye indirir. isinmis ve aksamdan kalmis biranin nasil bir etki yaptigi hatirlanmak dahi istenmemektedir...
dominic molise
biranin son yudumunun agizda biraktigi igrenc tadin benzerini birakir..bas agrisi icin iyidir ama, civi civiyi soker misali aksamdan kalma bunye sabah alkole devam ederse daha rahat toparlar kendini. yine de pek tavsiye olunmaz, sonunda alkolizm dogabilir.
imgoindeeperunderground
kalan son bira oldugunda son caredir. aynen alkol sonrasi kultablasinda kalan yarim sigarayi icmek gibi. agizda biraktigi bok gibi tadin otesinde "ben alkolik miyim", "hala neyi icmeye calisiyorum ben" sorularinin, bir de o saatte uyanan varsa "senin sonun kotu arkadasim" bakislarinin sebebidir. bir miktar acikli bir durumdur geceden essek gibi icmek ama sabah doymamis olarak uyanmak. oyle sarhos olsam ki bir daha ayilmasam istegidir. ayilmaya basladigin anda kendini bira kutusuna gommektir. ustelik ilik ve gazsiz bir biraya..
hobaa
eger derse gidilecekse ya da gunun sikici geccegi sabahindan belli olur hissiyle perdeler acilirken kafam da guzel oldun dersem,ziyan olacagina kafam iyi olsun,bir de bira sicaksa daha cok dondurur basi diyerek ardindan gelecek biralarin acilisini yapan bira.
ithilquessir
asla yapilmamasi gereken bir seydir. bir kere olayin butun mantigina terstir. biranin aksamdan kalabilmesi icin en son yatan insanin bile daha fazla icicek durumunun kalmamasi gerekir. zaten bu sekilde uyanan insanlarin ertesi gun burnuna herhangi bir alkolu yaklastirmasi imkansizdir.

tek aciklama aksamdan birinin yeterince icmeden yatmis olmasidir. ama gordugunuz gibi mantiksiz bir aciklamadir bu. alkolik hareket engellenemezdir.
epikuros
ağza alınan ilk yudumdan sonra ’kafam iyiyken kutuya mı işemiştim acaba’ sorusunun beyne hucum etmesine sebep olacak.. ney,

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol