yaşar okuyan

independence
istanbul - 1949, sultan, sabire - istanbul gazetecilik yuksek okulu - orta ingilizce - gazetecilik - gazeteci, yazar, imbat sirketler toplulugu yonetim kurulu baskani, xx nci donem yalova milletvekili - calisma ve sosyal guvenlik eski bakani - evli, 3 cocuk babasi.

gundem 22.11.2004

yeni parti kuracakti, surpriz yapip dtp’nin basina gecti
zaman 22. kasim 2004

yeni parti kurma hazirliklari yapan calisma ve sosyal guvenlik eski bakani yasar okuyan, surpriz bir sekilde demokrat turkiye partisi’nin (dtp) basina gecti. okuyan, dtp’nin king otel’deki 4. olaganustu kongresi’nde genel baskanliga aday oldu.

724 delegeden 92’sinin oy kullandigi kongrede okuyan, 3. turda 82 oy aldi. secime tek aday olarak giren okuyan, eski genel baskan onder gunay’in yerine secildi. kongrede, dtp’nin turkiye’nin yedi bolgesini cagristiran ‘semsiye’ amblemi de degistirildi. yeni amblem ‘yesil zemin uzerinde sari renkte gunes’ olarak kabul edildi. amblemde, turkiye’nin ve tbmm’nin kurulus yili 1923’u temsilen 23 isina yer verildi. 45 kisiden olusan genel idare kurulunun ismi de merkez karar ve yurutme kurulu seklinde degistirilerek uye sayisi 50’ye cikarildi.

yasar okuyan, sirasi ile husamettin cindoruk, ismet sezgin, mehmet ali bayar, yilmaz hasturk, sema kucuksoz ve onder gunay’dan sonra dtp’nin 7’nci genel baskani oldu. secildikten sonra tesekkur konusmasi yapmak isteyen okuyan, partinin yeni ambleminin yer aldigi kursuye ‘basbakan okuyan’ tezahuratlariyla cikti. yeni bir yolun baslangicinda olduklarini kaydeden okuyan “bundan sonra birlik ve dayanisma icinde ilk secimde iktidara yuruyecegiz. isin basinda elbette zorluklar olacak; ama bunlari asmak bizim calismalarimiza bagli.” dedi. ic ve dis politikadaki gelismeleri de degerlendiren okuyan, hukumet ile muhalefeti elestirdi. turkiye cumhuriyeti’nin 81 yillik tarihinde uniter yapinin en fazla tehdit altinda oldugu donemin yasandigini savunan okuyan, eskiden mandacilik tartisilirken, simdi de ‘ab mi, abd mi’ tartismasina girildigini ifade etti. turkiye’nin bu duruma gelmesinde kendisinin de dahil, herkesin yanlis ve eksiklikleri bulundugunu anlatan okuyan, “ilk secimde akp iktidarini koltugundan edecegiz.” iddiasinda bulundu. okuyan, dtp’nin 2005 mayis’inda 3. olagan kongresini gerceklestirecegini, bu tarihe kadar program ve projeleri uzerinde calisacaklarini belirtti.

http://www.biyografi.net/kisiayrinti.asp?kisiid=87

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol