diyarbakır daki evsiz çocuklara bale kursu açmak

ups
cok daha onemli sorunlari olan bu cocuklara,bilgisayar saglamadan alin bu internet tepe tepe kullanin demek gibi algiladigim,bunyede biraz gosterise kacilmis sanki izlenimi uyandiran durum..
independence
her insanin kendi alaninda bir $eyler yapabilmesi halinde ortada hicbir sorun kalmayacaktir.sonuc olarak bale kursu acan rahmi koc degil tan sagturk`tur.tan sagturk un alani ve yapabilecegi budur.rahmi koc`un kalkip bir bale kursu acmasi kesinlikle yadirganabilinir fakat tan sagturk`un fabrika acamayacagi yahut bolgeyi sanayile$meye dogru goturemeyecegi de a$ikardir.evsiz cocuklarin sokaklarda dilenci yahut kapkac teroru militanlarindan olacaklarina bale ogrenmeleri herkes icin cok daha faydali bir du$uncedir ayni zamanda.
seha
diyarbakir daki evsiz cocuklara devlet bile sahip cikmazken tan sagturk’un kendi imkanlari cercevesinde o cocuklara yardim etmek amaciyla baslattigi organizasyon.
death in babylon
bana biraz mantiksiz gelen olay.cunku maslov’un ihtiyaclar piramidine gore barinma gibi temel ihtiyaclar en altta yer alir yani oncelikli olarak karsilanmasi gerekir.kendini gerceklestirme ise ancak ucuncu basamakta yer alir.kalacak yeri olmayan veya ac olan insanin ble yapmasi ona hicbir getiri saglamaz.
carpediem
her turlu spor ahlaki ve fizigi gelistirir. bu yonden bakarsak cocuklar hem daha saglikli olucak hem de daha duzgun bir ahlaka sahip olup orda burda kamu malina, insanlara zarar vermeyecekler. ayrica direk olarak para yardimi yapilmadigi icin cocuklar hazir paraya da alismamis olucaklar. bu yonlerden bakarsak bu isin dogrulugunu gorebiliriz. tan sagturk o cocuklarin gelecegine yatirim yapiyor. digeri ne yapiyor, yemek veriyor, para veriyor. bunlar bitince ayni tas ayni hamam...
xray
tan sagturk, burada benim isim baledir, danstir... benim elimden gelen budur ve en iyi bunu yaparim... orada bulunan cocuklara uzmanligimla ancak bu sekilde yardimci olurum ya siz uyuyan guzel insanlar neredesiniz, hepiniz birer tugla koysaniz, bir bina bir okul, yuva kurarsiniz ama neredesiniz dedigi... ama bunu bagirarak degil icinden soyledigi olaydir... alkislamakla kalmamak harekete gecmek lazimdir...

(bkz: live8)
olu beden
insanlarin imkanlari dahilinde yapabileceklerini -her ne kadar sacma olsa da- yapabilmeleri ne guzel.keske 10 kiz buyuse de turkiyenin en iyi balerinleri olsalar, keske onlar da 10 tane kucuk kiz cocugu yetistirebilseler diyarbakirda. keske once bu olaya seyirci kalip, insanlara salak muamelesi yapip, bos isler bunlar diye bakanlar daha sonra anlasalar hatalarini da bir isin ucundan tutsalar.
benduruyorumsebagitti
eğitimleri süresince yeme-içme, barınma, giyinme gibi ihtiyaçları da karşılanacaksa alkışlanası bir girişimdir. öbür türlü, bale kursundan çıkan çocuk hayatın acımasız gerçeklerini görünce bırak baleyi, kursu... hayattan da soğuyacaktır.
rockcucocuk
"önce gelip bi diyarbakır’ı görsün,sonra bale kursu açıp açmamaya karar versin"denilesi olaydır.gelip bi bağları görsün,sonra bi kayapınara uğrasın,ardından da surların arkasındaki gecekonduda yaşayan insanları bi seyretsin...bu çocukların baleye değil,başlarını sokabilecek bir yuvaya,yaşıtları gibi okula gitmenin verdiği heyecanı yaşamaya ihtiyaçları var.diyarbakırdaki çoğu sivil toplum örgütü elinden geldiğince yardımcı oluyor,ama yetmiyor.burada yaşayan çocukların da okumaya ihtiyaçları var.ama devletimiz sağolsun...hiçbir yatırım yok bu bölgede,sadece inşaat almış başını gidiyor.sonra da "terör kol geziyor"oralarda diyorlar..işte yapılan en büyük adilik de buradan geliyor.eğitim şart...
aysemayse
katkıda bulunmaya çalışmanın ya da kendi sınırları dahilinde bir proje başlatmanın nesi kötü ki.. tan sağtürk oraya başka ne kursu açabilirdi. çocuk aç, okulu yok bilmem ne diye hiç mi sosyalleşmesin hayatında görmediği bi aktiviteyle karşılaşmasın. sadece okul mu yapalım bu çocuuklara ev mi verelim zaten o kurs açılsa da açılmasa da mevcut olanaklar aynı kalacak. ama o kursa katılan çocuklarımız gününün iki saatinde de olsa bu zorlukları sıkıntıları unutacak, belki aralarında çok yetenekliler olacak kraliyet opera balesine kabul edilecekler..her girişime bir engel her çabaya bir eleştri.. bale kursu bi tek istanbuldaki çocuklara, antalyadaki ne bileyim izmirdeki çocuklara mı yakışır? anlamadım.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol