ab'nin türkiye ile müzakereleri askıya alması

independence
50 kusur sene calisip didindikten sonra ap(avrupa parlamentosu) nun bu hafta ici cikacak olan karari sonucunda, ab'nin de yuksek ihtimalle bu karara dayanarak alacagi karar.

ap'nin karari ab icin baglayici olmasa bile ab'nin ap'nin kararini gormezden gelmeyecegi ve karara uygun hareket edecegi cok yuksek ihtimal. ap'Nin de boyle bir karari bu hafta ici alacagi da zaten neredeyse kesinlik kazanmis durumda.

peki durduk yerde neden bu tur sacma gelismeler yasandi avrupa da? nedir avrupa'nin bizden isteyip de alamadigi sey?

ab'nin malum kimi kriterleri var ve turkiye'den de bu kriterleri saglamasi isteniyor ne zamandir.

demokraside gelismeler, insan haklarina saygi, kisisel ozgurlukler, anayasaya tam uyum vs.

simdi bir dusun, turkiye'de tum bu sayilanlarla alakali ne gelisme var? demokrasi dedigimiz seyi ancak google'da aratinca anlamini gorebiliyoruz ama ulkede yok, hak getire. insan haklari diye bir kavram kimsenin evinin onunden bile gecmiyor, insan ne? hakki ne?

ozgurluk?

gazeteciler islerinin geregini yaptilar diye yani haber yaptilar diye iceri atiliyorlar. cumhuriyet doneminin en cok gazeteci tutuklanmasi akp iktidari doneminde oldu. ozellikle darbe girisimi sonrasi uretilen khk'lar sebebi ile artik meclis de islevselligini yitirdi. hukumet karari cikartiyor, cumhurbaskani onayliyor.

nicin?

e ohal var, o yuzden de meclise gerek yok, khk'lar var aslanlar gibi.

anayasa?

sadece ismi var aklimizda, pratikte oyle de bir sey yok neredeyse.

tum bu ve benzeri etkenler sebebi ile bu hafta ici avrupa parlamentosu turkiye ile muzakerelerin askiya alinmasi kararini cok yuksek ihtimalle alacak. bu karar avrupa birligi icin ancak tavsiye karari olabilir ama avrupa birligi de en azindan %50 ihtimalle bu karari ciddiye alip ya muzakereleri askiya alacak ya da en azindan gundeme getirerek gorusecek.

bunlarin gerceklesecegine uyanan erdogan da sangay 5lisi'ne simdiden hazirlanmaya basladi bile.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol