boşanma avukatı

simplist
boşanma davalarında taraflardan birini vekâleten temsil eden avukattır.
genelde diğer avukatlardan daha az sevilir kamu vicdanında. gerçi akraba veya sevgili olmadığı hâlde sevilebilen avukat da nâdirdir. ancak boşanma avukatları bir ailenin dağılması konusunda faaliyet gösterdiği için daha sevimsiz gelebilir.
anlaşmalı boşanma davalarında anlaşma metnini ve dilekçeyi düzenler, müvekkil ya da müvekkiller mahkeme karşısına çıkmak istemezse devreye girer ve bir nevi evrak takip görevi yaparlar. aslında bu davaların olmasa da olur müdâhilidir.
çekişmeli boşanma davalarında imkân dahilinde olmazsa olmaz konumdadır. müvekkilinin en az maddî zararla ve en kısa sürede boşanabilmesi için kânun, etik, finans,vicdan ne varsa birbirine katıp karıştırmak ve lehinde sündürüp döndürmek suretiyle amacına ulaşmaya çalışır.
avukat kullanılmış çekişmeli boşanma davasıyla ayrılan çiftlerin birbirine düşmanlığı kaçınılmazdır. zira avukatın işi bu olduğu için insanî veya vicdanî olmaktan ziyade ticarî olarak bakması doğaldır. mesleğin fıtratında vardır.
krdln
donuna kadar almak eylemini hayata geçiren kişilerdir efenim. hatta aralarında öyle cengaverler vardır ki mahkeme salonunda eşiniz adına savunma yaparlarken " ulan ben ne bok insanmışım, allah benim belamı versin " dedirtirler.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol