muhasebe programı

krdln
finansal işlemlerin, para akışının günümüz teknolojisinden faydalanarak kodlara dökülmüş halidir efenim. Eski zamanlarda kağıt kalem kullanılırken her para giriş ve çıkışının zabıtını tutmak arşivlemek ve gerektiğinde arşivden çıkarıp incelemek oldukça zahmetliydi. Hatırı sayılır firma ve şirketlerin denetimini yapmak ise günler alan bir uğraştı. Teknoloji sayesinde bu işlemler bilgisayar programlarına döküldü.

Piyasadaki en bilindik muhasebe programı eta, netsis, lks diye sıralanıyor ve bu programlar da düşünülenin aksine bir hayli karmaşık ve pahalı. Üniversitenin ilgili muhasebe bölümünden mezun olsanız dahi iş ararken bu programların kullanım sertifikaları istenmekte. Tabi bu büyük ve kar oranı yüksek şirketler ve holdingler için geçerli. Küçük esnaf için ise durum ayrı. Küçük esnafın çoğu halen hesap kitap işini kalem kağıt ile çözmeye çalışıyor, bir tık üst seviyedekiler eksel bilen bir çalışanı istihdam edip muhasebe işlerini o şekilde halletmeye çabalıyor ancak iyi bir işlemci, arşiv için bellek ya da harddisk ve sağlam bir virüs koruması gerekli. Bunlar da apayrı sıkıntılar.
Bu kadar sorundan dem vurduktan sonra şimdi de çözüme geleyim. Benim home ofisimde kullandığım şirin mi şirin bir muhasebe programı var. Bulut sistemli ve azure altyapısı kullanıyor. Her işi online hallediyorsun. Arayüzü ve kullanımı da facebook fotoğraflarımıza alakasız yorum atan akrabaların dahi anlayabileceği kadar basit. Gelip de burada ücretli olan bir ürünü övecek değilim sevgili suserlar, program 1 ay boyunca kart bilgisi, sözleşme vs olmadan herkese bedava.

Söyleyeceklerim bu kadar, "sevgili krdln, şöyle bir program var, bu çok daha iyi" diyebileceğiniz bir program varsa gelen kutuma beklerim efenim.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol