kadınların daha çabuk olgunlaşması

herkonudafikrimvar
kadınların erkekere göre daha çabuk olgunlaşır ama kimse nedenini tartışmaz.
kadınların erkeklere göre daha çabuk olgunlaşmasının nedeni cinsiyet genetiğinden midir, sonradan edilinen bir olgu mudur?
olgunlaşma bakımından evrimin veya genetiğin bir etkisi yoktur. olgunlaşma tamamen sonradan edinilmektedir.
örneklerle ;

1- kızlar genç yaştan itibaren geniş yaş yelpazesinde erkeklerin ilgisini çekmeye başlar. yaşı büyük olan erkeklerle gezmeye, sohbete muhabbete başlarlar. yaşı büyük olan erkekler kadınlara tecrübelerini aktarabilir.
örnekler
a-) 20'li yaşlarda bir kız kendinden büyük bir işadamıyla arkadaş veya flörtiz olup inşaat ihalesine girmenin şartları hakkında ayrıntılı bilgiye sahip olabilir. aynı yaşlarda erkeklerin bu bilgiye ulaşması çok zordur.
b-) 19 yaşındaki bir kız 26 yaşındaki arkadaşıyla nusr-et'e gidip adını duymadığım etler yiyebilir. ben 32 yaşındayım, kendi gelirim var. nusr-et'e daha yolum düşmedi.
c-) reşitliğe yeni ulaşmış bir kızın, iş adamı (arkadaşıyla) sabah van uçağına binip van'da kahvaltı yaptığını, öğlen de geri döndüğünü gördüm.

2- erkekler, kızlarla iyi arkadaş olabilmek için (sikebilmenin yolunu açabilmek için) tüm kozlarını oynar. bu nedenle kızı mutlu etmek, yeni şeyler göstermek için bütün tecrübelerini ortaya döker. (bankadan kredi çekip kızla amsterdam'a tatile giden gördüm).

bir erkek olarak ben 18'li 20'li yaşlarda bu tarz tecrübelerin hiç birini yaşamadım. ancak erkek erkeğe buluşup köşe başında bira içerdik, bilgisayar oyunu muhabbet yapardık, kız arkadaşlarımız olduğunda da kısıtlı tecrübemizle gezmeye tozmaya çalışırdık.

sonuç : kadınlar, kendisine sular seller gibi yazılan kendinden yaşça büyük erkeklerden aldıkları bilgilerle ve yaşadıklarıyla olgunlaşır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol