yazılım mühendisliği

anarsik
programlama konusunda kendini geliştirebilcek ve ben marjinal ve yaratıcı tasarımlar yaratıp dünyayı değiştirebilirim diyorsanız gidip okumanız gereken bölümdür. bilgisayar teknikeriyim. yıldızı bitirdim. 7 farklı programlama ďili öğrettiler hepsini yarım yamalak anladım. öğrendim demiyorum ama pascal nedir aga. devlet üniversiteleri bu konuda yetersiz. eski tip eğitim sistemiyle teknolojide çığır açamayız.

sonuç olarak kendiniz bişey katmadığınız takdirde; okulu bitirirsiniz yazılım mühendisi olursunuz, diplomamız olur okadar.. bilgisayarlara bol bol format atarsınız.

maya oyun
3dmax animasyon
visual studio program
php mysql web sitesi
android android uygulama
ios iphone uygulama
veya yeni çıkan dil varsa bilmiyorum bitanesini gözünüze kestirin. 1 tane programlama dilini mükemmel derecede öğrenin. diğerleri hakkında fikir sahibi olun.
benim düştüğüm hataya düşüp kesinlikle hepsine birden yoğunlaşmayın.
mangounchained
yazılım mühendisliğine 4 sene harcamak yerine, 2 senede (en geç, sistemli bir çalışma ile) yazılım uzmanı olup, yazılım camiasında daha güvenilir insanlar olabilirsiniz arkadaşlar. boşuna puanlarınızı heba etmeyin o puanlarla daha farklı bir bölüm okuyarak tandasınıza tandans katabilirsiniz.
crap
onun yerine bilgisayar mühendisliği okuyup yazılımın yanında donanım da öğrenerek iş bulma yelpazeni genişletebilirsin. ayrıca üstte de belirtildiği gibi fazla programlama dili görmek bazen zararlı olabiliyor onun yerine az bil ama sağlam bil.
bigcoder
bu iş okulda ogrenilmiyor maalesef. saglam bir merak ve arastirma ile 1 ayda kendi kendinize ogrenebilir, 2-3 yil icerisinde uzman olabilirsiniz. ileri derece matematik veya ingilizce bilmenize de gerek yok.
independence
saskinlikla su entryi okudum;

(bkz: #1125782)

pascal?

yanlis hatirlamiyorsam daha windows'un ilk surumu ciktigi donemlerde msdos ekraninda pascal cobol basic falan kasar, hatta basicle yine msdos ekraninda saat ya da parasut programi yazar, simsiyah bir ekranin ortasinda saat goruntuler, bir parasutun ekranin koselerinle carpa carpa saga sola gitmesini izlerdik salak salak. bi de su vardi yine yanlis hatirlamiyorsam, yine msdos ekranina yazilirdi;

10 print independence
20 go to 10
30 run

return(simdiki enter) tusuna bastiginizda ekran yukaridan asagi independence yazilari ile dolardi da sevinirdik.

yazilim muhendisliginde cidden pascal ogretiliyorsa hala, okulun kapisi kapaliysa bile duvardan atlayip kacin. internet cafe kursaniz daha cok programlama dili bilirsiniz.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol