beyoğlu'nda ramazan'da içki dayağı

ismettt
çok baktım bu konu hakkında bir başlık açılmış mıdır diye ama göremedim. böylesi önemli bir hadiseyi independence nasıl atlamış şaşırdım doğrusu. konuya gelecek olursak;

beyoğlu'nda velvet indieground records isimli mekanda ramazan'da içki içtikleri gerekçesiyle hoşgörü dinine mensup 3-5 tane aşağılık yobazın yapmış olduğu saldırıdır. insanları belli bir kalıba sokma çabanız batsın, bu haberi yarım saatte bir yayınlayan bbc kanalı vasıtasıyla sizin yüzünüzden bütün dünyaya rezil olmamız umrunuzda mı acaba?
çok yazık.

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13419040_10154309668994853_5979293660253771155_n.jpg?oh=cb027ca380d14b12c32ae36bf2fbfb7c&oe=57E28E53
Kafasına şişeyle vurmalarına rağmen hala gülümseyebiliyor.
herkonudafikrimvar
aslında olaya büyük perspektiften bakarsak tüm bunların nedeni 'kıskançlık'.. yani o kişilerin isteyip de yaşayamadığı hayatı yaşayan insanların olması
independence
ilk entry'de yazilmis "independence bu haberi nasil kacirdi" diye, son haftalardaki yogunluklarim sebebi ile videosunu bile ancak izleyebildim, kanim dondu.

oncelikle su periscope linkinden olayi basindan sonuna goruntuleyebilirsiniz. olay 11. dakikadan sonra basliyor;

https://www.periscope.tv/w/1LyxBlzZBeEGN

bilinmelidir ki kültürlü adam naif adamdir. cussesi ne olursa olsun siddete inanmaz, siddet kullanmaz. bu yuzden etkinlikteki insanlar sirf naiflikleri sebebi ile dayak yemisler eger yedilerse(ki fotograflardan anladigimiz kadari ile yemisler).

yine de ne kadar naif olursan ol, ortada bir siddet eylemi var, dolayisi ile nefs-i mudafaa sart. karsi koymalilardi, koymamislar.

gelelim saldiriya;

be hey serefsizler, be hey ancak bir grup bir araya geldiklerinde erkek olabilenler. taksimde istiklalde her gun istisnasiz her gun alkol tuketiliyor. ramazanda da boyle kandilde de boyle oructa da boyle. hepiniz her gun bu mekanlarin onunden geciyorsunuz ama tek tek ya da ikiser ucer kisi geciyorsunuz. neden bugune kadar bu mekanlara dalip millete saldirmadiniz? gotunuz mu yemedi? yeterli cogunlugu mu olusturamadiniz? olaydan onceki gun ramazan degil miydi? ya ertesi gun?

sizin dininiz nasil bir dindir ki siddeti mesru kiliyor, yaptiginizi mesru kiliyor, islamiyet bu mu? benim dinimde bunlara yer yok, tam aksine benim dinim bu tur eylemleri kesin bir dille yasaklar. sizin dininiz hangisi? islamiyet olmadigi cok acik.

oruc tutuyorsan kendine tutuyorsun, baskasini buna zorlayamazsin. muslumansan kendine muslumansin, baskasini buna zorlayamazsin. yabanci bir ulkede şükran gununu kutlamadi diye dayak yiyen bir musluman duydun mu sen? cahilliginizin siniri var mi, belli bir kriteri var mi?

yine en basa donecegim;

neden ancak grup olunca disleriniz cikiyor ortaya? dininiz ancak 10 / 15 kisi olunca mi bir yerlere saldirmanizi mesru kiliyor?

topunuzun allah en kisa zamanda belasini versin.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol