ölümsüzlük keşfedilince olabilecekler

herkonudafikrimvar
teknoloji bu hizla giderse muhtemelen bir kaç yüz yila kadar hücre yenileme keşfedilir ve insanin yaşlanarak ölmesine çare bulunabilir. bu durumda neler olur, tahminimce sırasıyla ,
1- dinlerin anlattigi ile ters düşen bir gelişme olacagindan dinler bir anda yok olma aşamasina gelir. yeni tarikatlar,yeni söylemler, yeni meshepler ortaya cikabilir.
2- nüfus bir anda cok artacagi icin kaynaklar bir anda tükenme noktasina gelir. bu nedenle dünya savasi cikar. cok buyuk bir yikimdan sonra nufusun %90'ı yok olur. kalan insanlar durun napiyoz biz der ve baris saglar. ölumsuzluk gelince dinler,ırklar,ülkeler buyuk olcude degerini yitirecegi icin dünya konseyi kurulur. tek bir konsey tüm insanligin kurallarini koyar. ornegin 1 den fazla cocuk yapmayi engelleyecek zorunlu aşı şart koşulur. ıyileştirilemeyecek şekilde adam öldürmek direkt idam cezasi olur. kıt kaynaklari tüketmek yasaklanir vs..
3- zor da olsa dünya düzeni saglandiktan sonra vakit bol oldugundan uzak dış dünyalarda bizim dunyamiza benzer gezegenler keşfedilir. koloniler kurulur. ınsanlik önce bir kac gezegene yayilir. teknoloji ilerledikce yuzlerce gezegene yayilir.
4- koloniler yayildiklari gezegenlerin iklim şartlarina gore evrimleşmeye başlar. oksijeni az olan gezegende yaşayan insan daha buyuk cigerlere sahip olur. yer cekimi hafif gezegendeki insan daha agir kutleye sahip olacak sekilde evrimlesir. bu evrimlesme on binlerce yil surebilir. bulunduklari gunes sisteminin açısina gore, gezegendeki yedikleri ictiklerine göre de çok degisik türde insanlar evrimleşebilir. nasil gunes ve iklim sartlarina gore zenci beyaz sari ırk varsa diger kolonilerde kırmızı ırk,yeşil ırk vs ortaya cikabilir.
5- gezegenlerdeki farkli insan irklari birbirinden kopmaya baslar. herkes kendi yoluna gider. kendini daha cok gelistiren koloni diger kolonileri ezebilir. bu noktada yine savaslar cikabilir..
6- siz devam edin..

bonus 1: sgk emeklilik yasini 65bine cikartir.
bonus 2 : andromeda galaxisindeki bir gezegendeki koloninin 'kabenin yönü nereydi lan' diye kafasi karisir ve dunyadan kabe uzmani talep eder
bonus 3 : farklı güneş sistemlerindeki koloniler oruç tutma konusunda kafası karışacak. 1 günün 200 saat olduğu bir müslüman koloninin %90'ı ramazan ayında telef olacak.
rapunzelkibritsatar
bizim gibi sıradan insanlar için, hayat anlamsızlaşır herhalde. sonsuza kadar, metrobuse binip işe gitmek pek anlamlı değil. bu günümüz bakışında böyle tabii.

ya düşünsene, torunlarının torunlarının torunlarını görüyorsun. akrabalık kavramı kalmaz bence.

bir de "bu dünya kimseye kalmaz" tezi çürür.

her saniye birilerinin öldüğü bir ülkede, hayal dünyam başka bir şey üretemiyor. daha ortalama 70 yılı yaşayamıyoruz biz. ölümsüzlük felan çok lüks.
yalnizkoala
ölümsüz olduktan sonra insanın neslini devam ettirmek üzere üremeye ihtiyacı olmayacağı için dünya da hiç çocuk kalmayabilir

kaynakların tükenmemesi için dünya nüfusu gerekli görülen bir seviyeye indirilebilir

üremenin durması ile birlikte yeni nesiller oluşmayacağı için nesiller arası çatışma da bitecektir
bigcoder
yillarca kanser ilaci diye, kolestrol ilaci diye işe yaramaz haplari satarak insanlari sömürdüler, 3 gün uzun yaşatsalar onunla da ölüme çare bulduk deyip insanlarin iligini sömururler.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol