nusaybinde teslim olan teroristler

kalemvekelamdevri
68 askeri şehit etmiş 100den fazlasını yaralamasis bir ilçeyi harabeye çevirmiş canilerdir. bu gün ilk teslim olanlardan 24ü tutuklanmış. adil bir hukuk düzeninde herbirinin en az 68 kez ağırlaştırılmış muebbetle yargılanması gerekiyor.
teror olaylarini bir kenara koyarak bir kisinin tasarlayarak adam öldürdükten 3 ay sonra pişman olarak teslim olduğunu düşünün. pişmanlığı ve teslim olması işlediği cinayetten alacağı cezayı meşru kılar mı?
herkonudafikrimvar
ben de teslim olanları kabul etmeyip gebertmekten yanayım ancak teslim kabul edilmesi bölgede vicdanlı devlet algısını pekiştireceği için statejik olarak uygulanması gereken bir karar. hatta bazı çatışmaya girmemiş teröristleri affedip ailelerine bile teslim ettiler. bu psikolojik olarak bölge halkının sevgisini kazanma çalışmasıdır.
anarsik
hala anlamıyorsunuz değil mi?

yamayı yama ile kapatma politikanız bitirdi bu ülkeyi.
sen düşman gördüğün bir grubu öldürerek bitiremezsin. yeni düşmanlar kazanmadan bitirebilirsin. yakalananların yarısının savaşçı olduğunu düşünmüyorum. devlet yönetmek şirket yönetmek gibi olamaz. ozman mafyadan farkın kalmaz. adalet mülkün temelidir sözü mükemmel birşekilde anlattıklarımı özetliyor.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol