5 mayıs 2016 ahmet davutoğlu basın açıklaması

hayek
vize başarısı nedeniyle gönderilen küçük enişteniz , neden gönderildiğini söylemeden gideceğini anlatıyor. yeryüzünde tek kalana kadar devam.
uptofate
an itibariyle yapılmakta olan açıklamadır. kahvaltımı yaparken denk geldiğim, anlat davutoğlu anlat heyecanlı oluyor diyerek dinlemeye başladığım ancak davutoğlu beklenenden öte bir şeyler söylemediği için heyecanını kaybeden açıklama.

hem başlığı açılsın hem de şimdilik kısa kısa yorumlarımı ekleyeyim istedim. ilerleyen zamanlarda analiz niteliğiinde eklemeler yaparız.

öncelikle şunu belirtmek isterim. konuşma bir süredir devam ediyor(du). ancak genel olarak:

"sayın cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum..."
"allaha şükürler olsun.."
"bizim bu ak davamız, kutlu davamız..."
"...bu yolda benimle beraber olan dava arkadaşlarım..."
"...da bilirler ki hiçbir zaman koltukta makamda gözüm yoktu..."
"amaç milletimize, bize destek veren milletimize hizmet..."

soru almadı kendisi tahmin edeceğiniz üzere. zaten bitiş oldu bittiye geldi. birden toparlanıp kalktılar.

sanıyorum yarım saati aşkın bu konuşmada bu açıklamada cevaplaması beklenen soru belliydi. "ne oluyor ? niye görevi kendi kararınız ile bırakıyorsunuz, bunda başka etkiler var mı ?" " yok başka bir etki varsa ne bu etki ? kimin etkisi ? ama etki yoksa, bir şey oldu ve dayanamadınız, bu göreve devam etmek istemediniz ?" ve yapılan açıklama, yarım saati aşkın konuşma şu soruya dişe dokunur bir cevap veremedi. geçiştirdi durdu.

bülent arınç'tan bekledik. abdullah gül'den bekledik. cesur açıklamalar bekledik. hiç göremedik. bu tip tavizler uzun adamın otoritesini, güçlendiriyor. açıkçası davutoğlu bir sürpriz yapar mı diye umut ettim. olmadı ama.

kim uzun adamla bir noktada ters gidiyorsa, kim uzun adamın sözünü bir noktada dinlemiyorsa partiden uzaklaştırılıyor. yani uzun adamın otoritesi hem içte hem dışta mutlak hale geliyor.. ( davutoğlu milletvekili olarak devam edeceğini belirtti ancak anlatmak istediğim nokta bariz )

ortada bir sorun yok diyorlar şimdi trt haberde. başbakan kendi kararını kendisi verdi diyorlar. böyle açıklamalara gerek yok, türkiye zaten uyuyor.

49% ile gelen partinin istikrarı bu mu ? yapmayın gözünüzü seveyim.

peşin edit :

(bkz:yiyin birbirinizi ete para vermeyin) mantığıyla düşünmeyin arkadaşlar. uzun adamın otoritesi hem içte hem dışa artıyor. hükümet partisi yok, uzun adamın partisi var. ve bu tip tavizlerle devamlı büyüyecek bu otorite.
ruknettin
böyle bir duruma hiç ama hiç şaşırmadım
siyasi tarihimize şöyle bir göz gezdirirsek ortada dava dedikleri birşey var ve bir şekilde bunu devam ettiriyorlar
ilk olarak milli görüş kavramı ve milli selamet partisi, 12 eylül darbesinden sonra kurulan refah partisi, ondan türemiş saadet partisi, ondan türemiş akparti ve şimdi kurulması muhtemel yeni parti
varlıklarını bir şekilde devam ettiriyorlar ve bundan 10 yıl sonra benzeri durumlarla - iktidar olsunlar olmasınlar sürekli metamorfoz halinde olacaklar. sadece tırtılken kelebek olarak gözüküyorlar ama geldikleri yer aynı
tek farkı ahmet davutoğlu check-list' ini elinden gelen ölçüde yaptı ve kavga gürültüye girmedi, sık sık cb övmeleri de bu yüzdendir. sonuçta çıkar dünyası yarın birgün kim kime lazım olur belli olmaz

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol