6704 sayılı torba kanun

adimneo
cumhurbaşkanının onayından sonra 26 nisan 2016 tarihinde resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. bir çok önemli maddeyi barındırmaktadır:

bazıları:
-"geçici madde 69- bu maddenin yayımı tarihinden önce 60 ıncı maddenin birinci fıkrasının (g) bendi kapsamındaki genel sağlık sigortalılarının 25 yaşını doldurdukları güne kadar olan genel sağlık sigortası primlerinin tahsilinden vazgeçilir. bu maddenin yayımlandığı tarihe kadar söz konusu süreler için ödenmiş olan primler iade ve mahsup edilmez."

25 yaş altı gençlerin gss borçları silindi. bu zamana kadar primini ödeyenlere iade yok.

-"22/5/2003 tarihli ve 4857 sayılı iş kanununun 56 ncı maddesinin üçüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"ancak, 53 üncü maddede öngörülen izin süreleri, tarafların anlaşması ile bir bölümü on günden aşağı olmamak üzere bölümler halinde kullanılabilir."

yıllık izin düzenlemesi ile artık üçe bölünüp on günden az kullanılmama durumu ortadan kalktı.

-"13/12/1983 tarihli ve 190 sayılı genel kadro ve usulü hakkında kanun hükmünde kararnamenin eki (ı) sayılı cetvelin sosyal güvenlik kurumuna ve emniyet genel müdürlüğüne ait bölümlerine eklenmiştir."

emniyet genel müdürlüğüne 15 bin polis kadrosu verildi.

-"12/4/1991 tarihli ve 3713 sayılı terörle mücadele kanununun ek 1 inci maddesinin birinci ve yedinci fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiş; beşinci fıkrasının sonuna aşağıdaki cümle eklenmiş; sekizinci fıkrasının ikinci ve üçüncü cümleleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve üçüncü fıkrasının (ç) bendinde yer alan "hayatını kaybedenlerin ise eş ve çocuklarından birisi, eşi veya çocuğu yoksa" ibaresinden sonra gelmek üzere "anne, baba veya" ibaresi eklenmiştir."

terör mağduru eş ve çocuklara tanınan haklar, özellikle de devlette iş, anne ve babayı da içine alacak şekilde
genişletildi.

ve en önemli madde:

-11/10/2006 tarihli ve 5549 sayılı suç gelirlerinin aklanmasının önlenmesi hakkında kanuna 19 uncu maddesinden sonra gelmek üzere aşağıdaki madde eklenmiştir.

"işlemlerin ertelenmesi

madde 19/a- (1) yükümlüler nezdinde veya bunlar aracılığıyla yapılmaya teşebbüs edilen ya da halihazırda devam eden işlemleri, işleme konu malvarlığının aklama veya terörün finansmanı suçu ile ilişkili olduğuna dair şüphe bulunması üzerine; başkanlıkça şüpheyi teyit etmek, işlemi analiz etmek ya da gerekli görüldüğünde analiz sonuçlarını yetkili makamlara intikal ettirmek amacıyla yedi iş günü süreyle askıya almaya veya bu işlemlerin aynı süreyle gerçekleşmesine izin vermemeye bakan yetkilidir.

(2) bu yetki, yabancı bir muadil kuruluşun işlemin askıya alınması veya gerçekleşmesine izin verilmemesi yönündeki gerekçeli talebinde yer alan işlemler hakkında da başkanlıkça aklama veya terörün finansmanı suçu ile ilişkili olduğuna dair şüphe görülmesi şartıyla mütekabiliyet ilkesi gözetilerek kullanılabilir.

(3) bu maddenin uygulanmasına ilişkin diğer usul ve esaslar bakanlık tarafından çıkarılan yönetmelikle belirlenir."


bundan sonra, gerçek veya tüzel kişilerin terör finansmanı suçu ile ilişkili olduğuna dair "şüphe" bulunması halinde; dinlenebilecek, takip edilebilecek, mal varlıklarına el konulabilecek.
anarsik
artık kentsel dönüşüme giren inşaatların muhafiyetleri bu kararla sonlanmıştır. ruhsat,iskan, kat irtifakı ve rıhtım veraset harçları ödenecektir.

yani inşaat başı (1000 m2) aşağı yukarı 70.000 tl para daha alacaklar.

yani giren yine vatandaşa girdi...hüloooğ

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol