nani'nin formasını alan trabzonspor taraftarı

uptofate
bu nasıl gözümden kaçmış dediğim, bir arkadaşım sayesinde haberdar olduğum; trabzonspor taraftarından beklenmeyecek ( !!!) bir linç girişimine maruz kalmış taraftardır.



Yazık ya. gerçekten yazık. o maçın başlığı altında trabzon'a dair yorumlarımızı ekledik de. ben kısa bir özet geçtikten sonra olaya değineyim.

hakemlerin rehin alındıkları stada sahip olan takımın, daha önce silahlı saldırıya (fenerbahçe otobüsü) girişmiş olan taraftarları. trabzonsporlu duruşu böyle bir şey.

bu insanların hayatı yok mu ? yani bir takım tutmayın demiyoruz ama; bu hiddet, bu şiddet niye ? takımınız yerin dibine batsın, size bir şey olmasın diyeceğim de. beraber batın.

videoya dönecek olursak da, olay televizyonlarda yayınlandığına göre kamu suçu işlenmiştir ve ilgili savcının re'sen soruşturmayı başlatması gerekmektedir. ancak bu suç sanılanın aksine hırsızlık suçu değildir. hırsızlık suçu ile yağma suçu yani malın cebir veya tehdit ile alıkoyulması/gasp edilmesi suçu arasında fark vardır.

hırsızlıkta malikin (mal üzerinde mülkiyet hakkına sahip kişi) zilyedi olduğu ( zilyet =fiili hakimiyet ) mal rızası dışında alınırken cebir veya tehdit söz konusu değildir. yağma suçunda ise cebir ve tehdit dolayısıyla malikin zilyedi olduğu malı teslim etmesi veya gaspa karşı koyamaması gibi durumlar ortaya çıkar.

basit anlamda değerlendirildiğinde bile yağma suçu, hafızam beni yamultmuyorsa, 6 ile 10 yıl arasında bir cezaya tabidir. buna ek olarak cezayı ağırlaştırıcı unsurları da savcı tespit edecektir.

birçok habere de konu olduğu üzere, bu taraftar darp da edilmiştir. olayı kayıt altına alan kameralar sayesinde savcının başlatması gereken birçok soruşturma var gibi duruyor.

son olarak, passolig stadda küfürü bitirecek dediler. bunu da daha sonra eleştiririz. şimdilik ironi olarak dursun şurda.

edit : imla

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol