özel üniversiteye bok atip zeki görünme çabası

sinirsahibi
genellikle iyi universitelerin ortalama alti bolumlerine ortalama siralarda yerlesen gudiklerin icerisinde oldugu davranis bicimidir.

bunlara binaen 99 yilindaki sistemle sayisal 188 alip ikinci ogretim kimya biyoloji hede hodo bolumunde okunurken alinan puan bazinda 30(yaziyla otuz) puan takip vakif universitesine yine de parali giren muhendislik fakultesi ogrencisine siklikla yapilan karsiliginda ise hagi’nin roberto carlos’a yaptigi "s.kimden asaga" hareketi yapilan aktivite de denebilir denmelidir.
imgoindeeperunderground
ozel universitede okumayip ezik gorunmeme cabasi’ndan ote degildir ve bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak eyleminin onculeri tarafindan yapilir.

komik olmamak gerekir cunku ozel universitelerde odenen para egitim icin odenmektedir ve ne kadar kofte o kadar ekmek mantigi sonucu verilenin karsiligi da dibine kadar alinabilir. ha herkesin alisina bagli elbette, almak istemeyene de zorla verilmez hicbir sey.. netice de oyle olanaklarla okumak orada okuyan ogrencilerin ne sucu ne eksikligidir. bunu eziklik haline getirmemek gerekir..

(bkz: nazar etme ne olur calis senin de olur)
ali istvan szabo
kesinlikle toplumsal bir onyarginin getirdigi bir durumdur. insanlarin aklindaki zengin portresini hep on plana cikardigi icin hem ozel universitelerde ,hem kolejlerde okuyan kisilere her daim onyargili davranmaktadir. bu kisiler hakkindaki ilk dusunceleri genelde hep baba parasi yiyen, kiyafete,arabaya vesaireye inanilmaz derecede para harcayan, sorumsuz tipler olduklari yonundedir. sudur ki, aslinda bu onyargi, universitelere degil de, orada okuyan ogrencilere karsidir.gorunuste bu onyargiyi dogru cikaracak profil malesef bu okullarda okuyan kisilerde gozlemlenmektedir. sahsi fikrimi soylemek gerekirse ben 7 sene kolejde okudum, ozel universite dahil hic bir universiteye daha giremedim fakat, eger mumkunse iyi kaliteli bir ozel universiteye burssuz ya da burslu girmek isterim. eger bir ozel universiteye de burssuz girersem ve de egitim ucretimi karsilayacak kadar imkanym varsa niye bu hakkimi kullanmayayim ki? illa ki ozel unv.ye girmek icin sorumsuz, tembel ya da lakayit mi olmam lazim? ben hic sanmiyorum.ayrica,bu eylemi gerceklestiripte bulundugu ortamda takdir topladigini dusunen herhangi bir insanin icinde de %90 boyle bir ukte vardir, ve asla bunu gerceklestiremeyecek oldugunu dusundugu icin, ozel uni ye karsi olan hislerini, burada okuyan kisilere bok atmak yoluyla nefrete donusturur...

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol