akp'nin 14 yıldır iktidar olmasının sebebi

rapunzelkibritsatar
herşeyi %50 ye atmak saçmalıktır. bu insanların çoğu lambaya oy verip kenara çekilenler. bizim hiç mi suçumuz yok? yaşadığımız olaylardan biri başka bir ülkede yaşansa neler olurdu acaba? herşeyimiz özelleştirilirken, iletişim özgürlüğümüz kısıtlanırken, paralar sıfırlanıp evlerden ayakkabı kutuları çıkarken, trafolara kedi girerken, gazetecilerimiz tutuklanırken, terör batıya kadar gelirken, ışid kampında bayrağımız dalgalanırken, çocuklara tecavüz edenler korunurken, ülkemize para karşılığında suriyeliler doldurulurken ve sayamadığım nicesinde; biz ne yapıyorduk diye düşünüyorum. büyük ihtimalle tweet atıyorduk. muhalefet ne yapıyordu? büyük ihtimalle kınıyordu.
ne yapabiliriz? bilmiyorum. hiçbir şey yapmıyoruz. nasıl bir politika izlediler bilmiyorum ama çok başarılı oldular. bizi gerçekten sindirdiler. çocuk tecavüzcülerini batıya şikayet eder olduk. ülkemizde ki dolandırıcıların yargılanması için amerika adaletinden medet umar olduk. şehit vermek, "varlıkların" tecavüze uğraması bizim için gündelik şeyler oldu. ne olacak bu sonumuz bilmiyorum ama suçluyuz.
125bpm
milletimizin hassas olduğu "din" konusunu bayraklaştırmış olmaları ve muhalefet partilerinin basiretsizliğidir.
bir akp'li televizyonda "akp'nin iktidar olmasının en büyük sebebi muhalefettir." demişti. adam haklıydı.
engizisyonyolcusu
basiretsiz muhalefet anlayışı,tabanındaki cahil (ya da bilinçli olarak cahil bırakılmış) toplum kesimi,ahlaksız ve yalaka havuz medyası aracılığıyla toplumda yarattığı düşmanlığı diri tutması hatta alttan alta körüklemesi, işine gelince milliyetçi kesilip mhp nin tabanına işine geline radikal demokrat kesilip kürt oylarına oynaması,özellikle son zamanlarda tabanında oluşturduğu cemaat nefretini diri tutabilmek için ota boka paralel deyip durması, yine aynı şekilde her konuşmada chp zihniyeti lafını kullanarak tabanında cumhuriyet düşmanlığı yaratıp çakma osmanlıcılık oynaması,hitler felsefesinde olduğu gibi hata yaptığını kabul etmeyip yandaş yalaka medya aracılıyla da tabanı hata yapmadığına inandırması,yandaş firma ve işadamlarına verilen paralar silinen vergi boçları ve hibe edilen ihaleler, kendisine karşı çıkan her muhalifi aleni şekilde saf dışı bırakmaları vs uzayıp gider bu liste..ancak bütün kapılar sonunda cehalete cıkar. iktidar her fırsatta kendine suni düşmanlar yaratıp toplumu gerdi ve bu gerginlikten ekmek yedi.toplumun büyük kesimi cahil bırakıldı.şimdi cahil bıraktığı bu kitleye elinde tuttuğu medya ve basın aracılığıyla istediği herseyi inandırabiliyor ve o tabanında tuttuğu bu kitle zaten adamları her seçim iktidar yapmaya yetiyor. zaten adamın siksen oy alamayacağı kesimler var bunu cok iyi biliyor .yaptığı da tabanını gerginlikle,düşmanlıkla ,yalanla yanında tutmak.bu kitlesi zaten yetiyor ve attığı her adımda bu kitleyi ayakta tutmaya yönelik.medyayı basını elinde tutan malesef ülkeyi elinde tutuyor. bu iktidar da şu mevcut konjuktörde uzun süre ayakta kalacak gibi gözüküyor.
kukulak
bu projenin ;
adı akp değil chp dir.

hedef milletin (yapı taşı , harcı , yapıştırıcısı , kültürü her ne derseniz diyin)
özgün hasletleridir.

mikro modelde sistem şöyle çalışır ;
misal çarşıda esnafsınız , bir araba yanaştı dükkanın önüne park etti ,
şöför indi ve şöyle dedi ;
-ağabey 2 dakka işim var göz kulak ol ne olur ,
sizin vereceğiniz cevap %80 ihtimal ile şöyle olur
-tamam gözüm merak etme
ve şoför dönene kadar hakkaten arabaya göz kulak olursunuz,
şu da vakii dir;
araç gelir yine dükkanın önüne park eder , şoför iner ve umursamadan döner kıçını gider ;
sizin tepkiniz %80 ihtimalle şöyle olur
-yuh ulan o.çocuğu dükkanın önüne kapattın vlan deyyus ,
cevap
-babanın malımı vlan ..kodumun çocuğu....
sonrası sinir katsayısına bağlı olarak ucu açık arbede......

hasletten kastım sanırım anlaşılmıştır.
akp ikinci alternatifi uygulamıştır.

genel geçer banko garanti işleyen sistem/kural budur ,
zaten sanki hiç yer kalmamış gibi , ibrahim tapınağını yıkıp tam da üstüne mescid-i aksa yapılmadı mı

insanı ve dahi aklını bu kadar abartmayın , geldik gideceğiz
başı da sonu da burası değil , telaş yok , sakin
ruknettin
basittir
akp, bulunduğu yerlerde belediye hizmetlerine çok önem vererek "çalışıyor lan bunlar" algısını oturttu. milletimiz geleceğini düşünmez alacağı hizmeti düşünür. bunun en güzel örneklerinden biri mustafa sarıgül ve şişli' dir. hah işte bu modeli uyguladı. halka oynadı en başında. ( hala belediye hizmetleri yüzünden; şişli -her ne kadar hakkında yolsuzluk iddiası dönmüş olsa bile mustafa sargül' ün ekmeğini yemekte.
chp' ye baktığınız zaman, sarıyer' deki adamlara oynadı (buradaki sarıyer semboliktir). lan zaten adamlar sabah sıcak suyla yüzlerini deniz manzarasında yıkıyor. o adam zaten akp seçmeni değil. boş propagandayla geçirdi koskoca 14 yılı. sonra kapalı nineler teyzeler çıkardı propagandı amaçlı ama o saatten sonra yemedi
bağcılar' daki adam (buradaki bağcılar semboliktir) baktı altyapı var, mahallesine su geldi, sosyal hizmetler oldu, bunun yanında sos olarak da din kattın mı gelir sana 14 yıllık iktidar
ruhadam
saçmalamak bi yana adamlar son seçimde garı vadettiler garı bulamıyorsanız bize gelin dedi adamlar. sen dedin mi bunu ey cehape ey mehape. hey yavrum be.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol