rikki roath

bigcoder
trt belgesel kanalinda annemden uzakta rikki roath belgeselinin sunucusu. yesil gozleri, tatli gulusu ile kendini sevdiren biri.

annemden uzakta türkiye'de...amerikalı gezgin rikki roath, türkiye'yi karış karış dolaşarak yaşadığı benzersiz deneyimleri seyirci ile paylaşıyor.rikki'nin kendine has sıcaklığı, neşesi, dostane yaklaşımı onun yolculuğunu elbette çok özel kılıyor.rikki için, antik çağlardan bu yana pek çok tarihi ve kültürel eserin tüm anadolu topraklarına yayılması sonucu müthiş bir birikime sahip olan türkiye, tam bir açık hava müzesi. bu nedenle gezginimiz ayak bastığı her yerde, tarihi ve kültürel mirasın en önemli en ilginç örneklerini ziyaret ediyor.bir doğa tutkunu olan rikki, türkiye'nin, dağlar, ovalar, mağaralar, denizler ve daha pek çok doğal oluşum ve güzellikler açısından zengin coğrafyasına hayran. bulunduğu yerdeki doğal güzellikleri keşfetmek ve paylaşmak onu mutlu ediyor.rikki, yalnızca bir gezgin değil aynı zamanda bir kâşif: adım attığı yerlerdeki insani güzellikleri keşfediyor. çocuk oyunlarının neşesini,yerel müziğin ve halk oyunlarının ritmini, türkülerin hikâyelerini, düğünlerin sevincini, halil ibrahim sofrasının bereketini,hasadın mutlu yorgunluğunu, halkın konuk severliğini, insani güzelliklerin anadolu'ya has yüzünü keşfediyor.rikki ile seyahat, aynı zamanda bir lezzet yolculuğu. rikki, gittiği her yörede mutfağa giriyor ve farklı lezzetlerin izini sürüyor. geleneksel tatların yanı sıra, mutfak sırlarına da ortak oluyor. ev mutfaklarının yerel lezzet kahramanı hanımlardan sokak yiyeceklerinin ustalarına, ünlü restoranların büyük şeflerinden simit fırınlarına uzanan bir keşfi izleyiciyle paylaşıyor.

rikki roath kimdir?
15 yaşında, bir gece rüyasında genç yaşta öldüğünü görmesiyle başlar her şey. ömrünün kalanını kuzey dakota'da, doğup büyüdüğü ama kardan ve buzdan bir hapishane olarak gördüğü şehir olan fargo'da geçirmeyecektir. ailesini ikna eder ve çantasını toplayıp, cebinde yol parası dışında bir hafta yetecek kadar parayla yola çıkar. yaşıtlarının dört duvar arasında aldığı eğitimi o, topraktan, doğadan, insandan, kültürden; görerek, hissederek, tanıyarak alır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol