rakının dünyaya yayılamaması

125bpm
türkiye'de tutulma sebebinin batı dünyasında olmamasıdır.
öncelikle şunu belirteyim "rakı" türklerin milli içkisi değildir. türklerin milli içkisi ayrandır.şaka lan buz gibi kımız'dır. peki neden kımız değil de rakı bu coğrafyayı ele geçirmiş durumda diye sorduğunuzu duymaz gibiyim.ben yine de anlatayım.

rakı ve türevleri bildiğiniz üzere bu coğrafyanın değişik bölgelerinde değişik isimlerle yüz yıllardır yapılagelmiştir.

osmanlı zamanında bir çok padişah tarafından müslüman halkın alkol alması ve satması dini sebeplerden dolayı yasaklanmıştır.gel gör ki bazı padişahlarımız bu yasağı delmenin çeşitli yollarını düşünmüş ve islam dinin kutsal kitabı olan kuranda açıklar arama yoluna gitmiştir.bahsi geçen kitapta yasak olarak "şarap" kelimesinin kullanılması kafalarda bir kandil yakmıştır.

bu padişahlar şeyhül islamlara dinen yalnızca fermante olan içkilerin günah olduğu, damıtılarak üretilen içkilerin günah olmayacağı yönünde fetvalar verdirmiştir.bu dönemlerde sarayda ve halk arasında likör ve rakı gibi damıtma içkiler serbest bırakılmıştır.likör günümüze kadar bir gelenek olarak türk kahvesinin yanında ikram edilirken,rakı da gecelerimizi rüyaya çeviren türk mucizesi olarak günlük hayatta yerini almıştır.

kısaca konuyu neden yurtdışında tutmadı değil neden yurt içinde tuttu olarak ele almalıyız.

ha tutmuş da kötü mü olmuş? tabi ki hayır.

iyi ki varsın rakı. senin sayende bu milletin gençleri eski sevgililerine mesaj atıp sağlıklı yuvalar kurdu, senin verdiğin cesaretle yan masadaki kızla cinsel temas aralığında hizaya geçti, sevgilisinin abisinin karşısına dikildi.

olmasaydın olmazdık.

edit: ben olayın yalnızca tarihsel boyutunu ele almıştım.
doğrudur,rakı içmek göt ister.damacanayla votka içen adamın iki dubleyle götü bayrak ettiğini gördüm. milletimizin genetik kodlarında da rakıya bir yatkınlık vardır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol