insanlar maymundan geldiyse şimdi neden maymun olmuyorlar

herkonudafikrimvar
eğer insanlar maymundan geldiyse, şimdiki insanlar neden maymun olmuyor?

evimizde beslediğimiz fino cinsi köpekler kurtlardan, kediler kaplandan, çitadan yapay seçilimle evrimleşerek günümüzü kadar geldiğinde hem fikir miyiz? bu bilimsel bir şey, islam profesörü bile tutup da fino köpeği bu son haliyle var demiyor. 300 yıl önce fino köpek var mıydı, yoktu? o zaman fino köpek neden kurt olmuyor? o zaman kedi neden kaplan olmuyor?

kuzey kutbunda yaşayan ayılar bembeyaz şekilde yaratılmamıştır. oraya göç eden kahverengi ayılar arasında iklim şartlarına uyum sağlayanlar her nesilde daha da beyazlaşarak yaşamlarını sürdürebilmişlerdir.

afrikalıların siyah ırka sahip olmasının nedeni, güneşten mümkün olduğunca korunmak için binlerce yılda evrimleşmesinden, atletik vücuda sahip olmalarının nedeni vahşi hayvanlardan kolay kaçabilmek içindir. kuzeylilerin daha beyaz tenli olmalarının nedeni, doğuluların çekik gözlü evrimleşmelerinin nedeni de iklim ve çevre şartlarına binlerce yılda uyum sağlamalarından kaynaklıdır. tabi 10bin yıldır siyaha evrimleşen bir afrikalı insanın 100 yıldır kanada'da yaşıyor diye aniden beyazlaşmasını bekleyemeyiz.

insanların ağzının en arkasındaki 20'lik yaş dişleri neden şu anda gereksiz, kimisinde hiç çıkmıyor, kimisi de dişçiye gidip çektiriyor. çünkü binlerce yıl önce pişmiş ete ve yumuşak yemeklere ulaşım zor olduğundan dolayı bu dişlere ihtiyaç vardı ancak son yüzyıllarda ihtiyaç kalmadığı için vücut artık kendini evrimleştiriyor.

ayaklarımızdaki serçe parmaklar neden çok küçük, çünkü evrimin başında ayakkabı olmadığından daha hızlı koşabilip dengede kalabilmek için vücudun o parmağa ihtiyacı vardı. artık ihtiyacı yok. ayak serçe parmaklarının birkaç yüzyıla kadar tamamen yok olacağı öngörülüyor.

insanlar maymun kadar kıllı değil, cevabı ; giyinmeye öğrenen insanın artık çıplak gezmemesi, bu nedenle iklimden korunmak için bu kadar fazla kıla ihtiyaç duymaması. bunun da en az 8 bin yıllık geçmişi var.

insanlık bir şekilde on binlerce yıl daha hayatta kalabilirse, o anki şartlara göre çok değişik şekillere evrimleşebileceğimizi ön görmek gerekir.
tüm bu küçük zaman dilimlerindeki evrimleşmeler gerçekleşiyorsa, maymunun 10 milyar yılda proteinlerden evrimleştiğine, insanın ise 50-60 bin yılda maymundan evrimleştiğine de inanmak gerekir.

bonus: https://onedio.com/haber/evrim-teorisini-mizahsorluguyle-kanitlayan-kisiler-699768
anarsik
bence evrim değilde farklı birşey var. kendinizi tanrı yerine koyun. tanrı olsanız emin olun kimsenin sizi bulmasını istemezsiniz. ayrıyetten tanrının bu tür fantezilere girme sebebi nedir.
john maynard keynes
bu soruyu soran insan ile muhatap olmamak lazım. insanlar topraktan geliyorsa bugünkü topraklar neden insan olmuyor, kadın erkeğin kaburga kemiğinden yaratıldıysa bugünkü kaburgalar neden kadın olmuyor denmeli, gözleri belertip "hadi git az ötede kumda oyna" denmelidir.
125bpm
soranın ağzına kürekle vurma isteği uyandıran sorudur. bu soruyu bu şekilde sorabildiğine göre kendisi maymundan pek gelememiş,maymunda kalmıştır.
mustaitbiradam
entrydeki ilk soru cümlesini okuyup dumura vurduğum başlık: "eğer insanlar maymundan geldiyse, şimdiki insanlar neden maymun olmuyor?"

sorunun irdelediği mevzu, şimdiki insanların maymuna evrilmesi mi?

eğer bunu irdeliyorsan, demek ki daha önce bir insan grubu varmış da maymuna evrilmiş, önceki devirlerdeki insanlar maymuna evrildi, şimdiki insanlar neden maymun olmuyor? diye soruyorsundur.

filtreden geçti mi?
pipolarbozuk
bakın sevgili beyin loblarıyla seviştiğim tatlı yazar arkadaşlarım. söyledim, yine söylüyorum
biz maymundan gelmedik.
maymunun da aslanın da ortak atasından, tarla sıçanından geldik.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol