50 milyon türk vatandaşın kimlik bilgilerinin çalınması

michaelscofield
"gerici ideolojiler, adam kayırma ve dinde aşırıya kaçmanın türkiye'yi savunmasız ve acı çekecek hale getireceğini kim diyebilirdi?" benzeri bir mesaj ile dağıtıma çıkan ve tam sayıyla 49,611,709 vatandaşın tc kimlik no, ad-soyad, anne adı, baba adı, cinsiyet, doğum yeri ve tarihi, nüfusa kayıtlı olduğu il ve ilçe ve adres bilgileri şu anda torrent ortamlarında yayılmaya başladı.

yayımlanan bilgilerin yanı sıra türklere de bir mesaj veren kimliği ve bağlı olduğu örgütün bilinmediği ekip;

-bit shifting bir şifreleme türü değildir.
-veritabanınızı indeksleyin. bir işe yaramayan veritabanınızı düzeltmek zorunda kaldık.
-arayüze karmaşık bir şifre koymak, size hiçbir koruma sağlamaz.
-erdoğan hakkında bir şeyler yapın! ülkenizi tanınır hale getirmek yerine yok ediyor!

şeklinde madde madde mesaj veren bu durum karşısında ülkemizdeki gerekli merciiler ne gibi bir çalışma yapacak, bu durum için bir açıklama getirilecek mi bilmiyoruz.

konu hakkında en detaylı bilgi webtekno'da var; http://www.webtekno.com/internet/turkiye-de-tam-50-milyon-kisinin-kimlik-bilgileri-calindi-h15929.html
nevermore
sgk geldi aklıma. bir ay önce sanki bilgi paylaşımı açığa çıkmıştı. alman işi gibime de geliyor, rus da olabilir. reziliz ya, kahretsin.
pipolarbozuk
anlamadığım durum. ne amaçla yayılmış ve bu konuda bizim ne yapmamız gerekiyor. entryi destekleyen bir link veya haber varsa iyi olur. açık bir bilgi paylaşımı olmamış çünkü.
125bpm
sanal ortamda da güvende olmadığımızı gösteren olaydır.

sevgili hekır kardeşim; sen çok yanlış gelmişsin. ulan bizim kimlik bilgilerimiz senin ülkendeki kadar önemli değil ki.kredi çekmeye kalksan ülkenin yarısı kara listede,vermezler. şirket açmaya kalksan ödediğin vergiler akladığın paralardan fazla gelir,zarar edersin.
hem bu ülkenin insanı nesillerdir milliyetçi,komunist,dinci vs diye fişlenip duruyor. sen girip arayüzdeki karmaşık şifreyle uğraşacağına arayıp istesen biz sana vatsaptan kimliğin önlü arkalı fotoğrafını yollardık. hatta aklından bulunsun hekırcım; telefon açıp "ben polisim,savcıyım" diyince hesaplarımızdaki parayı çekip veriyoruz.
boşu boşuna uğraşmışsın,kıyamam.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol