irvin d. yalom

ismettt
nıetzsche ağladığında ve dıvan ısımlı iki mükemmel kıtap yazmıştır oldukça akıcı bır dılı ve yalın anlatımıyla romanları oldukça sürükleyıcıdır. he bıde rus kökenlı yahudı asıllı abd'lı psıkolog
nevermore
bugünü yaşama arzusu 'schopenhauer tedavisi' isimli kitabı da en az n. ağladığında kadar güzeldir. ayrıca 'korkarak yaşıyorsan ' adlı şarkı sözünün nietz6'ye ait olmadığını belirtmiştir (kendisine soruldugundan ötürü )
fjhyf
varoluşçu psikoterapi adlı psikoterapi yöneliminin en önemli temsilcisi hatta kurucusu. yalom, kendisine bazı üniversitelerden kürsü teklif edilmesine rağmen, varoluşçu psikoterapi'nin bir destek çalışma olarak kalmasının daha uygun olacağını düşünerek (...ki haklıdır) teklifleri reddetmiştir. içeriği klinik açıdan zayıf ancak yöntemsel olarak çok etkilidir. klinik alanda temel psikoloji ekollerinden birinde uzmanlaşan biri için müthiş bir zenginlik ve etkililik kazandırır.
ölüm, yalıtım, özgürlük ve anlamsızlık kavramlarının yaşamsal olarak değiştirilemez ve varoluşun kendisinden kaynaklı birer acı ve stres kaynağı oldukları gerçeğini vurgulayan bir bakış açısı vardır. psikoterapi sürecinde bu kavramlar üzerine çalışabilmek için gerekli teorik ve teknik açılımı varoluşçu psikoterapi sağlar.
scalet
psikiyatri profesörüdür. nietzche'yi ağlatmış yazardır (ironi yaptım yanlış anlaşılmasın). stanford üniversitesinde çalışmaktadır. stanford psikiyatri ve felsefe alanında ünlü bir iniversitedir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol