grup mülakat

pipolarbozuk
belli bir grubun içinden sivrilebilecek kişileri seçen mükakat yöntemi.
insan kendini biraz sik gibi hissetmiyor değil. 5. sınıfta hocanın tek tek öğrencileri kaldırarak, dört işlem sorularının tahta da çözülmesini isteyen diktadan farksızdır. hani her an o kitleyi şok edecek bir davranış sergileme hissi uyandırır. aval aval bakıp noluyor lan denilesi durumlar beklenir.
aranel
insanların temsiliyet yetneklerini, ifade yeteneklerini ölçtüğünü iddia eden insan kaynakları departmanlarının bir gruba , zulüm etmenin adını değiştirdikleri bir değerlendirme metodu. zaten arkadaş, eş ve ya bilumum insan vasıtasıyla orta düzey yöneticilik vasfına eriştirilen insan kaynakları departmanı çalışanları ( tamamı değil türkiye'de yüzde seksen kanaatimce) internetten araştırıp çok matah bir şeymiş gibi insanların önüne koyup hadi vereceğim konuyu tartışın diye bir kenara çekilip insanların o anki psikolojilerini bozan yöntemler silsilesine verilen ad. adayın grup mülakatından sonra birebir görüşmeye çağrılması, oradan yeniden bir değerlendirilmeye tabi tutulması gerektiği, topluluk içerisinde bir çok başka etmenin kişiyi etkileyip , potansiyelini gizliyebileceğine dair , çaba isteyen yetkinliklerin öğrenilmesi yerine şu diyalog yeterlidir:

-tırıvırı hanım/bey şu-bu departmanına alınacak arkadaşların işe kabul süreçleri tamam mı?
-grup mülakatında istediğimiz doneleri ortaya koyan adayları işe aldık efenim.
- he tamam.
tecrübeyle sabittir. türkiye'de insan kaynakları bordrolamadan öteye gidemez , gidene de dikkat edin illa bir yabancı ortaklığı vardır.( not: yabancı sevicisi değilim)
ruknettin
bir delinin kuyuya taşı atması, belli bir grup kariyer sevdalısının da birbirlerini eze eze o taşı çıkartmaya çalışmasıdır

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol