gl guitars

fjhyf
leo fender'ın, kendi adını taşıyan fender markasını cbs şirketine sattıktan sonra ortaya çıkardığı gitar markası. george fullerton (g) ve leo fender (l) isimlerinin baş harflerinden oluşur. fullerton ise leo fender'ın eski dostlarındandır. (geçirdiği bir kalp krizinden sonra doktorlar leo fender'dan iş hayatından çekilmesini istemişler. o da firmasını satmış. anlaşılan sonradan doktorların işi abarttığı ortaya çıkınca leo fender da sahalara geri dönmüş. sudoku da bir yere kadar...)
çok iyi gitarlardır. standart ürünlerinin, custom shop çok özel fender modelleri hariç tüm fender gitarlardan iyi olduklarını düşünüyorum. single-coil manyetiklerin tipik problemi olan dip gürültüsü ve feedback sorununu hemen hemen hiç yaşatmazlar. kaliteli ağaçtan ve iyi bir işçilikle üretilirler.
asat modelleri telecaster'a, legacy modelleri stratocaster'a karşılık gelir. bunların yanında kendilerine özgü bir dolu modeli vardır. bir tane bile kötü gitarlarını görmedim. buna bass gitar modelleri de dahil.
marka bilinirliklerinin az olmasına kurban gidiyorlar. çoğu gitarcı sırf adı sanı çok duyulmamış olduğu için beğense bile aynı paraya fender almayı tercih ediyor. bu da işte müşteri alışkanlıkları konulu bütün o reklamcılık sektörü kampanyalarının başarısı olmalı.
http://www.glguitars.com web sitesi adresi. uzun süredir türkiye'de de satılıyor. ben deneyip bir asat modelini aldım. 6 yıldır her gün hayran kalıyorum alete. reklam gibi oldu ama distribütörle falan ortaklığım yok tabii... fazla duyulmamış bir marka olduğu için ve gerçekten çok iyi olduğu için yazdım. gitarseverlere duyurulur...

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol