sabahın ilk ışıkları

independence
gune$in gune gunaydin demeye ba$ladigi saatlerdir bunlar.gune$ ilk i$iklari ile yerkabugunu isitmaya ba$lami$ ve yeni bir gunun mujdecisi olmu$tur.guzel saatlerdir kisacasi.sadece ku$ civiltilarinin duyulabildigi ve copculerin kaldirimlarin uzerine birikmi$ olan yapraklari supurdugu saatlerdir ayni zamanda.uyanik olarak kar$ilanmasi gereken ender saatlerdir ustelik.
esek sipasi
yaninda sevgiliyle izlenebilecek gunun en guzel manzaralarindan digeridir.bi elde bira digerinde ise sevdicegin eli...uykulu gozlerle, deniz kiyisinda yeni gune merhaba denir sabahin ilk isiklariyla.gunes goz kirpar uzaklardan; yavasca isitmaya baslar etrafi.doyasiya izlemek ister insan ama her guzel seyin sonu oldugu gibi bunun da sonu vardir.
independence
pencereden odanin icerisine lo$ bir aydinligin suzulmesi ile ba$lar.ardindan i$e giden insanlarin, okullarina giden ogrencilerin ve cocuklarini okula ugurlayan annelerin sesleri ile percinle$ir.zaten az once de muezzin minareden allahu ekber demi$tir.yeni gunun mujdecisidir tum sesler ve yeni gunun getirilerinin oncusudurler.yeni gunun kime ne getirecegi bilinmeksizin ba$lanir gune sabahin ilk i$iklarini takip ederek ve ertesi sabahin ilk i$iklari beklenmeye ba$lanir artik.
carpediem
sozluk basinda sabahlamalar sonucu bolca gordugumuz hissettigimiz; kus civiltilari, hafif serinlik vb. yuzunden guzel duygular uyandiran bir yandan da "hassktir lan nassi kalkicaz sabah!" dedirten, bir kac saat sonra annenin "kalk artik" nidalarini simdiden hissettiren isiklardir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol