fizikist

akillibirdeli
türkiye'nin popüler bilim sitesi

fizikist, 26 mart 2008 tarihinde türk internet kullanıcılarına bilimi ulaştırmak, daha anlaşılır ve eğlenceli hale getirmek için kurulmuştur. fizikist'te bilimsel makalelere ulaşabilir, bilimsel videoları izleyebilir, ve beyin fırtınalarına katılabilirsiniz.

kuruluşundan bir süre sonra içerik ve web site anlamında gelişmelerini devam ettiren fizikist, büyük bir takipçi kitlesine ulaşmıştır. oluşan büyük takipçi kitlesinin bilim ihtiyacını karşılamak amacıyla ilerleyen zamanlarda ekip haline gelmiştir.

kuruluş amacı; bilimi keyifli hale getirmek, herkesin anlayabileceği bir dilde anlatım yapmak, daha fazla kişiye bilimi aşılamak, insanların yerlerinde oturarak sadece gelişmeleri izlemesini değil bilime katkısını sağlamak, sahte bilimcilik yapan kuruluşlara karşı bir duruş sergileyerek en doğru kaynaklardan bilimsel gelişmeleri insanlara ulaştırmaktır.

ilgililerin takip etmesini öneririm. (bkz: fizikist)
profesyonelogrenci
bilim adı altında boş konuşan sitelerin yanında pırlanta gibi bir sitedir. türkçe kaynağa ve türkçe bilen bilimsevere ulaşmak da bu kadar zorken elimizdeki nadir nimetlerdendir. kesinlikle yer imlerine eklenmesi her gün bakılması gerekir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol