kalp mi beyin mi

pipolarbozuk
kalp kan pompalar, beyin organları yönetir. yani onlar tıkır tıkır işler siz takmayın bunları çokta anlam yüklemeyin. hadi bakalım.
birgezegenli
ne kalp ne beyin... işte insanımızın sıkıntısı burada. hep uçlarda tutulmaya mecbur bırakılıyoruz. oğlum neden hep siyah ve beyaz? gri yok mu? diğer renklere ne oldu? kalp mi beyin mi? melek mi şeytan mı? artı mı eksi mi? gece mi gündüz mü? sıcak mı soğuk mu, ılık kardeşim ben ılık istiyorum. nedir bizi bir tartının iki ucuna koyma gayretiniz. efendim kalp ve beyinle bir beden yaşamaz. ağız da burun da dil de diş de ciğer de böbrek de mide de göz de olacak. hangisinden vazgeçebilirsin? herifin beyni de kalbi de oluyor ancak bakıyorsun ki şerefsiz. buyur buradan yak. ikisinden de bir şey olmadı. insanları ikilemde bırakmaya meraklı ne çok tuhaf insan var. abi siz kendinizi neo'ya kırmızı hap mı mavi hap mı diyen morpehous mu sanıyorsunuz?
arkadaşım, bütünlüğü gözden kaçırmayın. hayat hepsiyle güzel. işte bu ikilem insanları ve insanlığı batırıyor. bu ikisine insanları sıkıştırıp sadece bu ikisini veya sadece birini tercih et dostum demek bencilce despotça bir düşüncedir. akıl da olsun, duygu da. onlar yetmez ruh olmadan bunların ne anlamı var? mide yoksa bunlar hayatiyeti olur mu?
kardeş, milleti bir şeye mecbur etme çarpıklığından kendinizi kurtarın. bu hastalıklı bir ruh hali.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol