1001 inventions

profesyonelogrenci
müslümanların yaptığı 1001 icadı herkese gösterme amacı taşıyan topluluğun sitesi. bu incelemeyi başka bir entryde yapacaktım ama başlık açmayı daha uygun buldum. çünkü bir çok müslüman bir şeyler yaptıklarını göstermek için bu siteyi kaynak veriyor. başkaları da inanıyor.
bu başlık bir amme hizmetidir.

http://www.1001inventions.com/

site bu. az çok ingilizcesi olan herkes basit bir göz atmayla "yabancılar bile biliyor müslümanların bilimdeki yerini" diyenlerin bahsettiği yabancıların büyük kısmını arapların oluşturduğunu görebilir. kendi dininin propagandasını yapmaktan öteye giden bir site değildir.

***arapsa yalan söylüyor mu demek? belki doğrudur, diyenler için o konuya da gelicez.

sitede bahsedilen topiclerde ingilizce bilmeyenler için neler konuşuluyor anlatayım.

1-kadınların altın çağı
kendi yazdıkları üzere 8 mart sebebiyle kadınlarını anmak için açılmış başlık. altın çağda bahsedilen bu kadınların yaptıkları sadece babalarından kalan mirasla cami yaptırmak veya yapması çok pratik isteyen zil (hani şu parmaklara takıp çalınan) yapımında ustalaşmak. bir de okula giden kadınları da hatırlatmadan geçmemişler.
2- world book day
bu topic safi reklam. kendi kitaplarını okunması gerekenler listesine sokmuşlar. sadece 3 dil görünüyor: türkçe, arapça, ingilizce. herhangi bir olayı yok.
3-müslüman vikingler
dünyada zorlasan herkesin herkesle akraba çıkacağını bilmeyip bir de bu cehaletle koca viking kültürünü kendilerine mal ediyorlar.
4-dünya arapça konuştuğunda
başka bir reklam başlığı
5-iskenderiye feneri
bu yapıyı çizenler arasında bir müslüman bulunduğunu anlatıyor. dünyada bir ton tarihi eser varken bunu müslümanların yapmış olması oha lan dedirtmedi bana. ilgisini çekenler için bunu gol sayabilirim.
6- haritalar
bu konuda çok bilgili değilim . bilen varsa aydınlarsın. yoksa bir boşluğumda editlerim.
7- dunyanın en güzel camisi
amaç göz boyamak. abi en güzel camiyi de bırak müslüman yapsın.
8-afrika kralı idris alooma
16. yyda bir bilginmiş. sudanda kutsal kitapları kopyalamış. gelenekleri aktarmış
9-kağıtyapımı
kağıt dedin mi benim kutsalımdır. onu da müslümanlar yapmış. sormazlar mı adama daha müslümanlık yokken çin kağıt kullanıyordu diye?
10-ibni sina nın canon kitabı
ben en çok buna güldüm çünkü 500 yıldır tıp için avrupada kaynak kitapmış. ben bu işin içindeyim bırak kitabınının okutulmasını kendi isminin bile herhangi bir kitapta makalede kaynak gösterildiğine şahit olmadım. bu kadar büyük atılır mı?

neyse uzar gider bu. genel olarak konu başlıkları bu yönde. söylediklerinin ne gerçeklik payı var ne gerçek olsa bile aman aman bir şey etmiyorlar.

*****ha diyorsan ki e bunlar dünyanın her yerine sergi de açıyor. yalan olsa açılır mı?

açılır güzel kardeşim. ben ezelden meraklıyım bu konulara. istanbula geldiler 2010da. gittim.
linki: http://www.1001inventions.com/1001icat

ziyaret eden insan profili bu siteyi yönetenlerin aynısı. içerde dönen olay sitelerindeki başlıkların aynısı. ben bir şey bulurum dedim. hakkını yemeyeyim icat var. ama o çağda kalmış. senin hayatında hiçbiri yok. buraya gelme sebebi de öyle bilimsel destekle bir fuara falan değil. o dönemin başbakanının özel davetiyle gelip pazar açar gibi sultanahmetin göbeğine çadır kurdular içine de bunları koydular. bu bilim olsa hangi müessese buna izin verir?
dünyanın değişik yerlerindeki fuarlarına bakıyorum. aynı.
bir gösteri yapıyorlar 3 5 kişi de alkış tutuyor bu kadar. sana bana da orda yazılan 1001 icat yazısına vay be demek kalıyor gösteriye tav olup.
sonra evine dönüyorsun hiçbirini müslümanların yapmadığı şeyleri kullanarak hayatına devam ediyorsun.

bir kere bilim lafını ağzına alıyorsan her söylenene inanmayacaksın. bu da bu yazımın kıssası olsun.

edit: link

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol