ensar vakfı

guiding
dine bağlı bir kurumda böyle olaylar yaşanıyorsa daha ne söylenebilir ki.insanlara güvenecek bir yer bırakmadılar.allah yardımcımız olsun.yapanlar cezalarını çekmeliler aksi takdirde öbür tarafta inşallah çekecekler.
beeblebrox
bir arkadaşım rutin toplantılarından birisine katılmıştı ve bir daha katılmamaya karar verdi. sebebi ise suriyede savaşan, suratında yara izleri olan kişilerin dini sohbetler etmesiydi.

şeriatçı değilseniz uzak durun.
bigcoder
45 degil 10 cocuk magdur, supheli ensar vakfi calisani degil yaz ayinda kisa sureli gonllu olarak egitime katilmis, magdurlar yurtta kalirken yasanmis olay. suphelinin serbest kaldigi ve sorusturmanin kapatildigi yok, supheli tutuklandi dava acildi yakinda durusmasi baslar, yaslari kucuk olan magdurlarin aileleri sikayetci, sikayetten vazgecseler dahi, kamu davasi devam eder ve suclu cezalandirilir.

uzucu bir olay, dini kurumda yasanmis olmasi ateist ve islam dusmanlarini harekete gecirdi, saldirgan tavirlar sergilediler normaldir.

savunulacak bir yani yok olayin, fakat islama saldirmak yerine olayi gerceklestiren şahsiyetsize hesap sormak lazim.
independence
cok dindar bir insan degilim, dinin mantigimla celisen noktalarina da hep suphe ile yaklasmisimdir.

dedigim gibi genelde mantigim ile hareket ederim, kokten dincilik olsun, dogmatiklik olsun, birilerinin dayatmasi ile bir seylere inanmak olsun hep ters gelmistir hayata bakis acima. karaman'da kimi ifadelere gore 45 kimi ifadelere gore ise 10 ogrencinin tacize ugramasi tecavuze ugramasi konusunda da ayni hassasiyeti gosteriyorum dogal olarak.

sucun faili ensar vakfi'nda gorevli yahut ensar vakfi'nda donemsel olarak gonullu gorevli. her neyse ne, nihayetinde sucun faili sapik ve zannetmiyorum ki ensar vakfi ogretilerinden biri de "cocuklari taciz edin, yetinmediginiz yerde onlara tecavuz edin" seklinde olsun.

bir kominitenin icerisinde bir kisinin isledigi sucu kominitenin hepsine yuklemek evrensel boyutta bir hata olur. bu durumda ışid sebepli, el kaide sebepli tüm muslumanlara terorist gozu ile bakma hakkimiz da dogar. ayni sekilde pkk sebepli tum kurtlere, israil yonetimi sebepli tum yahudilere, fahiseler sebepli tum kadinlara, tnasseksuel sebepli tum erkeklere bakis acimiz farklilasma gostermelidir. ornekler tahminlerden cok daha fazla uzatilabilir. hatta oyle ki seytan'in da evveliyatinda melek olmasi sebebi ile tum meleklere kotu gozle bakmaya kadar uzar gider bu konu.

ensar vakfini savunuyor degilim, tum cemaat ve tarikatlara karsi onyargi sahibiyim en basindan beri ancak bu kadar da bilincsiz bir sekilde elestirilmesi ve gunah kecisi ilan edilmesini haksizlik olarak goruyorum. yarin oteki gun savcilar tarafindan ensar vakfi'nin da olaya dahiliyeti bulundugu tespit edilecek olursa o zaman zaten gerekli islemler yetkililer tarafindan yapilacaktir. su anda aleyhte yazilan her sey suya yazilan yazilar niteliginde olmasinin yani sira, yarin oteki gun yazdiklarimizdan pisman olabilecegimiz, utanabilecegimiz noktalara da gelmemiz olasiliklar dahilinde.

sabirla izlemek lazim gelismeleri.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol