canlı bomba olmak için gerekenler

independence
hep dusunmusumdur bir insan neden canli bomba olur diye. aklima gelenlerden bir kaci sunlar.

- cehalet. hem de oyle buyuk bir cehalet ki universitede okusan dahi uzeri ortulememis bir cehaletten bahsediyorum. oylesine bir cehalet ki, "git kendini patlat paramparca ol, bu halk sana minnettar olacaktir, gidecegin yer direkt cennet, peygamber seni orada bekliyor olacak" dendiginde gidip kendini patlatip onlarca masum insanin da canini alabilecegin bir cehalet.

- iradesizlik. herkesin her soyledigini yapabilecek kadar buyuk bir iradesizlik.

- ozguven eksikligi. birilerinin talimatini duydugu zaman "sigit sen kendini patlat pezevenk" diyememek.

daha aklimda milyon ayri sey var da konuyu hepten baglamamak adina yazmiyorum.
scalet
canlı bomba olabilmek için birincisi aşırı örgüt partizanı olmak, körü körüne söylenenlere inanıp onları uygulamak ve aşırı derece de uyuşturucu bağımlısı olmak gerekir. ciddi olarak söylüyorum. bu intihar saldırısı yapanların bir tanesi de ayık kafayla yapmamıştır. mesela geçenler de iki tane kadın koskoca çevik kuvvete ellerinde tabanca ile saldırmışlardır. akıl karı değil. boş ideolojinin peşinde koşan leş sürüleridir.
independence
insan hayvan yahut bitki sevgisi olmamasi. yani canli hicbir seyi sevmemesi.

kimse deger verdigi bir canli türünün kendisi sebebi ile parçalanarak taninamayacak bir sekilde can vermesini kabullenemez. insan ki tanidik tanimadik kimsenin huzurlu bir sekilde ölümünü dahi kolay sindiremiyor icerisine, bir de dusunsene kolu baska yerde kafasi baska yerde ölsün.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol