halkı uyutma yöntemleri

independence
gerceklesen teror saldirilarini kinamak ama mumkun olan en siddetli sekilde kinamak. bir de uzerine lanetlemeyi eklediyseniz tamam, bir dahaki saldiriya kadar rahatsiniz.

aslinda devleti idare edenler boyle kinamali lanetli ortaya karisik bir video kaydedip boyle bir durumda yollasinlar basin kuruluslarina. hikayeden basin toplantisi yapmamis olurlar.
scalet
akşam patlama olmuş. cnn türk te ekonomi programı, tv8 de survivor, ve lig tv de maç vardı. varın siz düşünün gerisini.
ruhadam
değerli kardeşleriiim! biiiz 3 kıtaya hüküm sürmüş bir milletin torunlarıyııız. halkı uyutmayı sizden öğrenecek değiliz. bu ülke de birisi halkı uyutacaksa onu da en iyi biz yaparız biiiz. hayırlı cumalar kıymetli din kardeşlerim.
sirintyson
zaten devamlı uykusu olan bir halk, yazılı ve görsel medyayı düzenleyip, belli olaylar olduğunda internete erişimi durdurduğun zaman hemen uyur.
kirlicamasirr
en güzel uyutan iktidar din ile devlet işini birbirini karıştırarak yapıyor din ile milleti uyutuyor sürü gibi gariptir ki hepsi kanıyor uyanın arkadaşlar uyanın
vipyazar
halkı uyutmak diye bir şey pek yok aslında. niye mi derseniz çünkü insanlar halk olduğu zaman otomatikman uyumaya odaklanıyor bence. düşün bir ; insan yalnız başınayken uyanık kalmak zorundadır, uyusa bile çabuk uyanabilmek zorundadır bu yüzden ilkel insanlar (bkz: çok fazlı uyku) ile uyurlardı çünkü bir tehlike olması durumunda uyanmak zorundalardı aksi takdirde tehlike kendilerine zarar verirdi. zamanla insanlar toplu yaşamaya başladıklarında uyanma işi onlar için çok da önemli olmamaya başladı sadece uyanacağı saat önemliydi, yani işe gideceği saat vs. çünkü mahalleye hırsız girdiyse illa ki bir komşusu uyanır, polis yakalar vs. gibi rahatlamış bir insan vardı karşımızda. hiçbir şey olmazsa evi insanı güvende tutuyor. o yüzden toplum olmayı kabul eden insanlar uyumayı kendilerine hak görüyor bence ve en önemlisi hırsızın kendi evine gireceğini düşünmüyor ta ki soyulana kadar.

not: tamam uyumayı çok maddi işlemiş olabilirim ama yani bir halkın tepkisiz olmasını sağlamanın çok da zor olmadığını anlatymaya çalıştım bu entryde sonra bir takım einsteinler çıkıp hebele hübele etmesinler.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol