selfie uğruna hayvanlara eziyet etmek

crepusculum
beyinsizlik, saçmalığın daniskasıdır. bugüne kadar sadece bir kez özçekim yaptım. o da anı olsun diye arkadaşımla yurt dışı gezimde. her yerde zırt pırt kendini çeken arkadaşları görüyorum. buna da tamam yapabilirler tabi ama yunusla, kuğuyla, kurbağayla bilmem neyle çekinmeye çalışıp hayvanlara işkence yapmak nedir ? azıcık beyin yok mu siz de hayvan sana poz mu verecek ne olacak yahu çekinmesen. resmen insanlık olarak gerizekalılaştığımızın göstergesi.
aranel
bunun sebebinin yaptığı her şeyi başkalarına yapan ve bunun farkında olmayan insanların sonuçları olarak görmek lazım. yavaş bas toprak seni üstünde taşıyor düsturundan , vuracağım kırbacı halet-i ruhiyesine dönen uygarlığın hali, duyarlılığını sadece haber aldığı şeylerden değil yaşam biçimi haline getiren insanların canını yakmaktadır. içi boşalan insan iklimi , iletişim çağında popüler bir hal almakta , bu şekilde kendini merkeze alan insanın etrafına zulmünü örtbas etmekte beis görmemesine sebep olmak olduğunu düşündürmektedir. göstermek için aktivite gerçekleştirmek, fotoğraf çekip beğeni sayısı için dua etmek ( bunu yapanı gördüm) , sonrada aslında boktan olan yaşantısının üzerini örtüp psikolojik ferahlığa ulaştığını düşünmek, insanın anlam arayışının , anlam satın almaya dönmesinin bir sonucu olduğunu düşünüyorum.
yıllardır zanaatkarlığa merak salmışımdır, metali işlemenin şekil vermenin , ona bir anlam atfetmenin değerli olduğuna inanırım, ben yıllarca üzerine düşünerek, karşılayabildiğim olanaklar ile kendimce bir özel alan oluşturmuşken , bir çok arkadaşım kendilerininde bunu yapmak istediklerini filan söylerler. bunun benim özel bir yeteneğim olmadığını sadece kendim için bir şey yapmaktan ve anlam yüklemekten hoşlandığım için yaptığımı söylediğimde " ne güsel" nidalarını hep işitmişimdir. öğrenmek isteyenlere de yardımcı olacağımı belirtip kendi kurduğum küçük atölyeye davet etmişimdir. konu ile alakası şudur bu örneğimin; on arkadaşımdan sekizi bir şeyler yapıp , bunun üzerine sohbet gerçekleştirmek yerine , tezgahta fotoğrafımı çeksene , cila pası tutmuş ellerini çekme gayretleri, bana sorarsanız bilumum lümpenlikle başkasına gösterme gayretinde . tümden karşı değilim de , arkadaş bir sakin, önce bir devamlılığın olsun , bir de aranel usta ile el emeği göz nuru filan yazıyorlar , deliriyorum. bir kaç arkadaşlığım sır bu yüzden bitti. en hazini de siz meselenin altını doldurmak isterken, açıklama yaparken , "abartmıyor musun ?" cümlesidir. ben zamanı değerli kılma peşindeyim, sen pazarlamanın peşindesin dediğimde de " beni kırıyorsun" larla karşılaşmak daha da hazin hale sokuyor.

tanım: herkesin kendini pazarlayacak bir meta sanması.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol