güneş enerji santrali

adimneo
2013 yılında çıkan yönetmelik ile 1 mw'a kadar olan tesislere lisans alma muafiyeti verilen, güneşten elektrik üreten çevre dostu santral.
adimneo
1 mw'den yukarısı ve hatta 1 mw lissanssız elektrik üretimi bile maalesef çantacıların elinde olan santraldir. şöyle ki kapasite açılan her tm için çağrı mektubu alıyorlar ve bunu belli bir bedel karşılığında satıyorlar. çağrı mektubu aldıktan sonra 180 gün süreleri olduğu için, o tm'deki kapasite atıl olarak ellerinde duruyor. süreleri bittikten sonra tekrar başvurup, çağrı mektubu alabiliyorlar. güncel bir örnek; muğla merkez'deki tm'de 20 mw kapasite olmasına rağmen bir tane 1.3 mw, bir tane de 150 mw olmak üzere yaklaşık 1.4 mw'lik santral var. geriye kalan kapasite için çağrı mektubu alınamıyor çünkü "birilerinin" elinde. tabii ki herhangi bir santral kurma faaliyeti de yok.
ha eğer ben lisanssız santrallerden değil lisanslılardan bahsediyordum diyorsanız yine yanılıyorsunuz. çünkü lisanslı santral yapabilmek için "yarışmaya" girmeniz gerekiyor. bu da bildiğiniz ihale. geçen yıl, bir yarışmada 10 mw lisans 'kazandık'. her 1 mw için 1400000 tl ödedik. yanlış anlaşılmasın, bu santral yapım bedeli değil hava parası.
aranel
enerji ihtiyacı bu kadar yüksek başka bir ülkede olsa adamı idam edecekleri açıklamanın türkiye'deki durumunu açıklayan entry olmuş tebrikler. kimse kaynak sıkıntısından bahsetmesin artık.
ebola
son çıkan yönetmelikte gösterdi ki;
bu memleketin "namuslu" adama ihtiyacı var.
lisans satıp - hısım akraba ile akbabalık yapanlar yüzünden,
gerçekten birikimini bu konuya aktarıp yatırım yapmak isteyenlere "sille" atan yönetmeliktir.

ne yapalım? gelsin temiz nükleer enerji!!!
adimneo
türkiye'nin en büyük lisanssız güneş enerji santrali, konya kızören'de devreye alındı.

kurulumunu teknoray solar'ın üstlendiği tesis 22.5 mw kapasiteli.

kaynak.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol