2015 yılında türkiyenin konut fiyatları artışında

raymondeaprile
dünya genelinde ev fiyatları yüzde üç artarken, ülkemde yüzde 18 artmış. ha bir de yetmemiş, çok çalışmışız, zirveye yerleşmişiz.
http://uzmanpara.milliyet.com.tr/haber-detay/gundem2/turkiye-konut-fiyatlari-artisinda-zirvede/42000/42162/

şu an oturulabilecek evlerden istenen paralar malum, marketteki insanalrı piyasayı kendi çevreme göre anlamak için üç gruba ayırdım,
1. ben gibiler, şu an yüzde 25 ödeyebilecek nakidi olan, borcu olmayıp düzenli geliri olan gruptakiler. ben şahsen çeşitli faktörleri gösden geçirdiğimde mantıklı bulmuyorum. karlı gelmiyor, bekliyorum.
2. evi olanlar, buradakiler efenim 2 grupta ya uzun yıllar borcu olanlar ya da borcunu bitirip yeni ev almak istemeyenler.
3. ev almak isteyip, bu kadar yüksek paralara ev alamayanlar, bunların yüzdesi hiç az değil, bu arkadaşların ihtiyacı olan 150k-160k, normal oturulabilecek evlere 300k dan aşağı istemiyorlar. şu anda emlak sektörü bu arkadaşlara cevap vermiyor. bazıları bir yerlerden başlamak lazım deyip 2. gruba geçiyor. ama 10 yıllarını kapatıyorlar.

ülkeye bakıyorum,
türkiye bir japonya değil alanı kısıtlı olsun, bir isveç değil gelir seviyesi yüksek olsun,

bu işin sürdürülebilirliğini bu arkadaşlar 15 yıldır test ediyor, arsa sahibinden inşaatçısına herkes köşe oldu.

sonuç ne olacak biliyor musunuz? ister 2 yıl ister 5 yıl olsun patlayacak.
kabul
konut fiyatları yükselmeye devam edecektir görüşünde bulunduğum konu.
bunun sebebi arz talepten dolayı ıstanbul dur efendim,evet istanbul dur.yaklasik olarak turkiyede yasayan her 4 kisiden biri bu sehirdedir.cok evin yapilmis olmasi talebin karsilanacagi anlamina gelmiyor.burdaki yapilasma bana kalirsa cok duzensiz ve kalitesiz devam ediyor.yani satin almaya deger evlerden ziyade gecici olarak kiralanabilecek evlerle dolu heryer.anadolu da ise şehir merkezi diyebileceğimiz yerler dışında balon fiyatlar görülmez bunun sebebi de üç büyük olan şehirlere olan goclerdir.
satırında hükümetin konut alacaklara ek yardım olayı vardı tam olarak ne durumda bilmiyorum ancak bir tanıdığım bundan f aydalanmisti.demem o ki; buyuksehirlerdeki belediyelerin kentsel donusumlerini bir an önce tamamlaması gerekir,ancak böyle fiyatlarda rahatlama olabilir
fjhyf
nüfus çok fazla sayıda ve çoğunluk genç.
kültürel olarak ev almaya programlı insanlarız.
ülkede iş kurmak bir bela iken emlak alıp satmak kolayca ve iş kurmaktan daha yüksek karlar sağlıyor.
araplar sürekli müşteri.
hükümetin de inşaat sektörüne desteği var.
bu sebeplerle fiyatlar düşmez gibi görünüyor. ben 2 yıl bekledim ve hem ev fiyatları hem de banka faizleri arttı.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol