23 aralık 2015 sabiha gökçen'e havan saldırısı

independence
23 araluk 2015 tarihinde sabiha gokcen havalimanina 4 adet havan mermisi atildi. basligi bugun acmamin sebebi ise sorusturmanin yeni tamamlanmasi ve saldirinin havan mermisi ile yapildiginin kesinlesmesi.

polisin cevrede yaptigi incelemede havan topunun sabitlendigi catal ayak bulundu. saldirda havan mermilerinden dagilan sarapnel parcalari ucaklara ve temizlik gorevlilerine isabet etti. yaralanan gorevlilerden biri ne yazik ki yasamini yitirdi.
http://www.hurriyet.com.tr/sabiha-gokcen-havalimanindaki-patlaminin-nedeni-havan-mermisi-40037256
independence
sabiha gokcen de meydana gelen patlamanin havan topu saldirisi olduguna dair bugun gazetelerde yer alan haber savcilik tarafindan yalanlandi ve sorusturmanin devam ettigi duyuruldu.

savcilik tarafindan yapilan yazili aciklama su sekilde;

"başsavcılığımız yargı sınırları içerisinde bulunan istanbul sabiha gökçen havalimanında 23 aralık 2015 tarihinde meydana gelen ve bir vatandaşımızın ölümüne sebep olan patlamayla ilgili olarak, bugün bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada havalimanındaki patlamanın nedeninin havan topu mermisinin atılması olduğu ve ormanlık alanda havan topunu sabit tutmaya yarayan çatal ayakların bulunduğuna yönelik gerçek dışı haberler yapılıp yayıldığı tespit edilmiştir.

basında ve sosyal medyada yer alan haberlerdeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı gibi patlamanın nedeninin havan topu olduğuna ve yine havan topu atışında kullanılan çatal ayakların elde edildiğine dair bir bilgi başsavcılığımız soruşturma dosyasında mevcut olmayıp bu hususta başsavcılığımızca hiçbir basın yayın organına herhangi bir açıklama yapılmamıştır. başsavcılığımızca olayın her yönü, detaylı olarak gizli ve titiz bir şekilde araştırılmakta olup sonuçlandığında ayrıca bilgi verilecektir. kamuoyuna saygı ile duyurulur"

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol