israil türkiye anlaşması

independence
malum mavi marmara olayi sebebi ile israil ile aramiz senelerdir limoni. biz buyukelcimizi cektik onlar cektiler vs.

rusya ucagini dusurmemizin ardindan rusya'nin dogalgazi kesmesi olasiliklar dahilinde, bu yuzde bize dogalgaz lazim. e israil'in de elinde dogalgaz var, dolayisi ile israil ile sicak iliski sart.

dun gelen haberlere gore israil ile turkiye neredeyse anlasmislar barismislar. israil'in oldurdugu 10 turk vatandasi icin 20 milyon dolar tazminat odemesi konusunda anlasilmis sanirim. para kurbanlarin ailelerine verilmek uzere bir vakfa aktarilacak. israil turkiye'den zaten ozur dilemisti. gazze ablukasinin kaldirilmasi sartimiz vardi, o konuda da bir ara yol bulunacak sanirim.

anlasmanin sonucunda oncelikle buyukelciler yeniden gorevlerinin basina gececekler. ardindan da israil'den dogalgaz alimi konusu masaya yatirilacak. simdilik soylenenler bu yonde.
independence
anlasmanin sartlari netlik kazanmis ve basbakanin imzasi ile meclise gonderilmis. anlasmanin icerigi su sekilde;

israil, mavi marmara gemisinde öldürülen türklerin ailelerine 20 milyon dolarlık tazminatı, anlaşmanın yürürlüğe girmesinden itibaren 25 gün içinde yatıracak.

anlaşmaya göre ayrıca, israil'e açılan mavi marmara davaları düşecek. israilli askerler, hukuki ve cezai sorumluluktan muaf tutulacak.

anlasma tbmm de onaylandiktan sonra da her iki ulke de buyukelci atayacaklar.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol