amerikan bayraklı tshirt giyen devrimci modeli

0 /
seha
boyle bir kisiye sen devrimci misin diye sorsaniz ona kufur ettiginizi zanneder ve sensin o der.sozun ozu o kisi zaten devrimci falan degildir sadece devrimci taklidi yapan bir zavallidir.
vampirin dedesi
emperyalist devrimi amaclayan devrimcidir.bir turk soz konusuysa turkiyenin artik somurge olmaktan cikip emperyalist bir devlet olmasini istemektedir.nasil komunizm yanlisi bir devrimci che portresi veya orak/cekic amblemli kiyafetler giyiyorsa bu kisinin de boyle giyinmesi celiski degildir.
poturt
gelme bush diye sokaklarda eylem yapan ve ısrarla amerikadan nefret ettigini söyleyen fakat eylem esnasında bile converse ayakkabılarını giyen insanlarla muhtemelen bir yakınlığı olan insan modeli.
darklord
devrime inanmak, bilgi sozluk konseptinde aramaya inanmak gibi bir şeydir. ancak devrimci olmak; değil billgi sozluk konseptinde, hiç bir yasal hareketin ne tüzüğünde, ne ilkesinde, ne konseptinde, ne de idealinde yoktur.. olmamıştır, olmayacaktır, olamayacaktır..! devrim deyince yurdum topraklarında yaşayan insanların aklına tek bir şey gelir o da sadece ama sadece komunizm! oysa insanların önce devrim nedir, neyi ifade eder bunları bilmesi, en azından devrim`in terimsel anlamını bilmesi gerekmektedir. yani amerika bayrağı sallayan da, amerikan bayrağı desenli tshirt`ü giyende, israil`i boykot eden de, f tipi cezaevi karşıtları da, turban yasağına karşı duruş sergileyenler de bir devrimci sayılmalıdır bu zihniyete göre. kişinin kendi içine sindirdiği ve yaşadığı kara parçasında ki sosyal, kültürel, bilimsel koşulların değişmesi için arzuladığı değişimlerin adı devrimcilik değildir, buna inananlara evrensel olarak sadece ama sadece sempatizan denir. bir sempatizan ile devrimci arasındaki farkı anlayamayan insan evladı elbette sokakta converse ile gezerken "slogan" atan genc`i eleştirecektir. ama yine bu insan evladı, sebebi ne olursa olsun, ideolojisi ne olursa olsun devrim adına cebinde bir dilim ekmek ve kibrit kutusu büyüklüğünde helva ile insanca yaşamanın bittiği, sadece ilk insanların yaşamını sürdürebileceği ortamlarda hem yaşam savaşı vererek hem de halkını yaşatma savaşı vererek insanüstü bir özveri ile yaşarken, kendine ve halkına zulmeden insanları, kendileri ile karşılaştırmayan ve mecazi anlamda koyun gibi yaşayıp koyun gibi ölen insanlara rağmen o koyun insanların geleceği için çabalayıp o koyun insanları kendinden gören insanların çabalarını bile bile bu çabalara sebep olan insanları eleştirememektedir.… devrim, devrimci, sempatizan bunların anlamlarını çözmediğimiz sürece günlük hayatımızda, forum sitelerinde, hatta bilgi sozluk başlıklarında ve entrylerinde bile böylesine acı tablolar ile karşılaşacağımızı bilmek cehennem azabı gibi bir şeydir.
murat kaner
hala devrimcidir. fakat amerikada devrim yapmayı düşünür. çünkü kendisi bir amerikalıdır. tişörtüne bakarak milliyetçi neocon bir yapıya sahip olduğunu düşünebiliriz. zaten ideolojisinin en uç temsilcisi şu anda iktidarda olduğundan, demokratlar tekrar iktidara gelene kadar kendini rocky dağlarının çayırına bayırına salmış, kahve içip tütün çiğnemekte ve silahının çeliğini yağlayarak, dürbününe hohlayarak beklemektedir.
(bkz: jfk)
paralaks
coca cola içen devrimci ya da converse giyen devrimci modelinden farklıdır.çünkü tüketilen,propaganda aracı olarak kullanılmayan maddeleri yemek içmek başka bir şey,bir mesaj olarak,bir sembol olarak amerikan bayrağı taşımak farklı bir şeydir.üstünüzde amerikan bayrağı varsa amerikan sempatizanı olduğunuz anlaşılır ki bu normaldir.ama aynı şeyi coca cola içen devrimci için söyleyemeyiz.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol