mister no

murat kaner
sigar icer,kufreder,sagi solu belli olmaz,kizlara duskunlugu vardir.birde simdi reddettigi seyleri duysalar cogu hoduk tarafindan"enayiymis" denilecek bir tiptir. adi ustunde "mister no". somuruye gelemez.
goetica
mister no, sergio bonelli ve galliano ferri ikilisinin yarattığı çizgi roman ve baş karakter. italya’da 1975 haziran ayında ilk serüveni yayımlanmıştır.

italyan çizgi romanında bir dönüm noktasıdır. ona bu sıfatı kazandıran en önemli özelliği, western olmayan ilk bonelli karakteri olmasıdır.


mister nodürüst, samimi, alkol ve güzel kadın düşkünü, tembelliği seven bir kişiliğe sahiptir.

ikinci dünya savaşı’na amerikan hava kuvvetlerinde savaş pilotu olarak katılan mister no (asıl adıyla jerry drake) savaş sonrası prototip bir hippi olarak, brezilya’nın manaus kentine yerleşmiş ve bir pırpır satın alıp turist rehberliği yapmaya başlamıştır. küçük uçağıyla amazon nehri üzerinde turist gezdirerek hayatını kazanmaktadır. ss takma adlı (asıl adı otto kruger) turist rehberliği yapan alman bir arkadaşı vardır.

olaylar amazon nehri boyunca brezilya, kolombiya, guyana gibi ülkelerde geçer. kahramanımızın karayip denizi’nde dolanıp haiti’ye uzanmışlığı da vardır. ikinci dünya savaşı’ndan sonra 1948-1950 yılları arası konu edilse de araba modelleri, kostümler, diyaloglarda geçen bazı kelimeler gibi detaylar, vietnam savaşı sonrasından izler taşımaktadır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol