kahraman halk otobüsü şöförü ve yolcuları

independence
bugune kadar pek cogumuz halk otobusu soforlerinin hız yapmasindan, kaba olmasindan, insanca konusmayi bilmemelerinden falan sikayet edip durduk ki pek cogunda da hakliydik, ancak bir de boyleleri var gozden kacirilmamasi gereken.

3 eklim 2015 tarihinde genc bir kadin halk otobusune biniyor ve tam istanbul kartini basacagi anda kalp krizi gecirerek yere yigiliyor. hayat kurtarma mucadelesi tam o anda halk otobusu soforu ve bir kac yolcu tarafindan tam o saniyede baslatiliyor. ambulans cagiriliyor ama elbette gelen giden bir ambulans yok. bunun uzerine sofor kadini hastaneye yetistirmeye karar veriyor, bu karari vermese belki de genc kadin az sonra yasamini yitirecek.

yolcular bir yandan kadina yardimci olmaya calisirken genc bir yolcu da sofore yol acmaya calisiyor. hizli ve macerali bir yolculuk sonucunda otobus hastaneye ulasiyor ve genc kadinin hayati kurtuluyor.

bu insanlari kutsamak, onlar icin elimizden ve icimizden gelebilecek en iyi dileklerde bulunmak lazim. buradaki ve benzeri insanlar sayesinde bu dunya halen yasanabilir bir yer.
http://www.hurriyet.com.tr/bir-avuc-kahraman-insan-kalp-krizi-geciren-kadini-boyle-kurtardi-40010324

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol