31 ekim 2015 mısır'da uçak kazası

independence
son dakika haberi olarak verilen olay.

mısır'dan rusya'ya dogru yolculuk yapan a321 model bir yolcu ucagi ile once irtibat kesildi, ardindan da misir basbakanlik kanallari ucagin sina yarimadasina dustugunu acikladi. ucakta 224 kisi bulunuyordu. simdilik verilen haberler bu sekilde.
independence
ucagin karakutusu bulundu ve incelendi. karakutuda bulunan ses kaydinin en sonunda bir patlama sesi duyuldugu belirtiliyor.

ayrica ucagin enkazini incelemekle gorevlendirilen 57 kisilik bilirkisi heyeti ucagin dusme sebebinin bomba oldugu konusunda %90 oraninda emin olduklarini belirttiler.

bolgede 80 bin rus turist bulunuyordu ve rusya 24 saatte 11 bin rus turistin tahliyesini sagladi. thy de şarm el şeyh'e olan seferlerini 16 kasim tarihine kadar durdurdu ve bolgede bulunan turk vatandaslarinin tahliyesi icin gerekli calismalari baslatti.
independence
ucagin bir bomba sonucu dusuruldugu kesinlesti sanirim.

rusya guvenlik servisi fsb'nin bugun yaptigi aciklamaya gore ucak zannedildigi gibi kargo bolumunde yer alan bir bombanin patlamasi sonucu dusmemis. arka siralarda bulunan bir koltugun altina gizlenen bir zaman ayarli bomba sebebi ile dusmus. bomba patladigi zaman ucakta meydana gelen ani basinc kaybi sebebi ile de yolcularin cogu henuz havadayken yasamlarini yitirmis.

ayrica bugun isid'in dergisi dabiq'ta ucagi bir meyve suyu kutusunun icerisine gizledikleri bomba ile dusurduklerini iddia ettiler.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol