elif çakır ın avukatından kabataş olayı itirafı

independence
benim başörtülü bacılarıma saldırdılar muhabbetini hatirlarsiniz. hani kabata$’ta gezi parki direni$i zamaninda ustsuz deri eldivenli bir grup gezici, ba$ortulu bir kizimizi taciz etmi$ti, yerlere yatirmi$lardi falan hani?

hah, o olaydan bahsediyorum.

elif cakir’in o donemki avukati olan fidel okan’a gore olay aslinda $u $ekilde gercekle$ti(kendi roportajindan alinti);

"...peki olayın aslı neydi? şöyleydi; genç kadın kabataş iskelesi’nde bebeği ile birlikte eşini bekliyordu. o sırada gezi’ye destek veren bir grup, genç kadının yanından geçerken aralarında bir kaç saniyelik sözlü sataşma olur.. kadın ürker...bu arada beklediği kocası gecikir. geldiğinde de kadın, kendisini bekleten sorumsuz kocasına, öfkesini kusarken yaşadığı olayıda bire bin katarak anlatır. kadının belki de amacı kocasına sorumluluğunu hatırlatmaktır. olayı duyan koca panik ve tabiki suçluluk duygusu ile konuyu ilçe belediye başkanı olan babasına hikayeyi daha da abartarak anlatır. ak partili belediye başkanı, kendisine anlatılan ve iki kez abartılmış olan hikayeyi daha da abartarak durumu parti yöneticilerine bildirir.gezinin sıkıntılı döneminde parti yöneticilerine gerçekmiş gibi aktarılan hikaye basına bildirilir. hemen kadınla röportaj yapılır.birbirinden bağımsız olarak üç kez abartılmış bu olay gazete manşetine dahada vurucu cümlelerle geçirilir.şu gerçek ki ;o ana kadar olaya herkes inanmıştır. olayın gerçek olmadığını sadece gelin bilmektedir. olayı ilk abartan yalanlarla süsleyen gelindir. diğerleri ise yalanlara ekleme yapmıştır.

kabataşta, gezicilerle gelin arasında ki sözlü tartışma, tacize, darba, aşşağılamaya, insanlık dışı muameleye dönüşmüştür. hiç kuşku yok ki; sn. başbakan da olayın gerçekten bu haliyle yaşandığına inandırılmıştır. sonradan görüntüler ortaya çıkınca bu olaya inanan herkes dile getirmeseler de büyük bir şaşkınlık yaşamıştır. bu olaya inandırılan ve tepkisini ortaya koyan dindar muhafazakar kesim toplumun bir bölümü tarafından yalancılıkla hala da suçlanmaktadır.islami değerler bu olay yüzünden tartışma konusu olmuştur. öyle ki son zamanlarda görüldüğü gibi bu olay tartışma programlarında muhafazakar kesime karşı kullanılan bir silah haline dönüşmüş, özde mağdur ama yalancı olan bir gelin yüzünden islamiyet, dindarlık, muhafazakarlık, islami değerler aralarında kötü niyetlilerin de olduğu insanların bile ağzına pelesenk olmuştur.bundan toplum olarak gördüğümüz zararın haddi hesabı yoktur...ve maalesef halende görmeye devam ediyoruz..."

http://www.karsigazete.com.tr/gundem/kabatas-yalani-bakin-nasil-dogmus-h29949.html

bir iki defa daha oku ki toplumun kimler tarafindan ne sebeple ayri$tirilmaya cali$ildigini daha net anla. nasil olmayan bir $ey laiklere mal edilmeye cali$iliyor, ba$ortu nasil bir magdur insan aksesuari haline getiriliyor bir daha anla.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol