20 ocak 2015 dört eski bakan hakkındaki oylama

independence
oncelikle $unu okumak lazim;

(bkz: dört eski bakanın komisyon kurulması talebi)

bahsi gecen komisyon kuruldu, toplantilar yapildi ifadeler alindi ve dort eski bakanin yuce divana gonderilmesine gerek olmadigina karar verildi. ancak bu karar baglayici degildi. son sozu bugun tbmm’de yapilacak olan oylamada milletvekilleri soyleyecek.

meclisin cogunlugunun da akp’li milletvekillerinden olu$tugunu goz onunde bulundurursak sonuc belli. ancak ve ancak akp’nin icerisinden bir kac milletvekilinin vicdanina yenik du$mesi halinde durum degi$ebilir, aksi durumda eski bakanlar ellerini kollarini sallayarak evlerine giderler, aklanmi$ olurlar.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/28007315.asp
independence
saat 15:00 de baslayan gorusmelerin ardindan ilk olarak zafer çağlayan’in yuce divana yollanmasi hakkinda gizli oylama yapildi. oylamada 242 kabul oyuna karşılık 264 ret oyuyla, eski ekonomi bakanı zafer çağlayan’ın yüce divan’a sevk edilmesi talebi reddedildi. oylamada 7 milletvekili çekimser oy kullandı, 1 oy boş, 3 oy geçersiz sayıldı.
independence
oylama halen devam ediyor. simdi de muammer güler hakkında önerge oylandı. muammer güler için 241 kabul oyuna karşılık 258 ret oyu kullanıldı. bu sonuçla muammer güler’in yüce divan’a sevk edilmesi reddedildi.

millet olarak yine cok sasirdik!
independence
egemen bağış’ın yüce divan’a sevk edilmesini içeren önerge görüşüldü. bağış hakkındaki önerge 245 kabul oyuna karşılık 255 ret oyuyla reddedildi. tipki beklenildigi gibi.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol