sahte rakı

0 /
independence
son iki gundur insanlarin olmesine kadar yolacan raki ce$idi..icerisinde olmamasi gereken her turlu katki maddesi varmi$..ne yazik ki bu raki sebebi ile olen insanlarimiz ortaya cikti son gunlerde.
ugh
sadece son iki gun degil,yillardan beri ticareti yapilan ama isin icinde olum olana kadar pek bilinmeyen korsancilik.
wilson
sadece yeni raki’nin sahtesi uretildigi icin efe raki icmenin uygun olacagi durum. ayrica gazetede sahte rakidan zehirlenenlere sahte olmayan raki icirildigi, zira gercek rakidaki etil alkolun sahte rakidaki metil alkole antidot oldugu yaziliydi, ne kadar dogrudur bilemiyorum.
p t n
raki icmekten tirsan biz dag gibi delikanlilarin "e, bu seferlik bira icelim bari, hem hazmi daha kolay..." diye yusuf yusuf olduklari hadise...
kilinc
rakinin ozellesmesinden ortaya cikmis olmasi ilginc olan ve hologramli etiketlerin nasil calindiginin bilinmedigi vaka.
independence
uretici firmanin nihayet piyasadan toplamaya ba$ladigi rakilar.yeni rakilarin kapaklari altin sarisi renginde ve $i$enin uzerinde bulunan numara ile kapagin uzerinde bulunan numara birbirinin aynisi.ayrica kapaktan $i$eye kadar uzanan bir bantla kapak sabitlenmi$.yanli$im yoksa bu katliam gibi sahtekarlik sonucunda 29 ki$i hayatindan oldu.bu da sadece bilinen rakamlar.
cocabora
bazı kendini bilmezlerin etil yerine metil alkol kullanarak ürettiği içecek.kör edebilir ama en kötüsü öldürür.
firambogaz
rakı üretiminde üzüm ve kuru üzümden elde edilen sıvıya, ’suma’ denir. bu yüzde 92.5 alkol, ayrıca küçük miktarda metil alkol içerir. metil alkolü sumadan ayrıştırmak için metilizasyon yönetimi kullanılır. sahte rakı imalatçıları böyle bir entegre tesise sahip olmadığı için ya metil alkolü ayrıştırmıyor ya da tamamen metil alkol kullanıyor. ne yazık ki, bu koku ve tat bakımından fark edilmiyor. metil alkolün bir damlası bile ölümcül sonuçlar doğurabilir.
cocabora
hayat adil değil tabi.adamın biri içki masasında söyleniyor.
"her şey sahte siktimi dünyasında bi sen gerçeksin"diyor rakıya bakarak.o da sahte çıkıyor.adam ölüyor.hayat adil değil tabi.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol