erdoğan a hakaretten tutuklanan 16 yaşındaki çocuk

independence
ah be adaletini yediklerim.

devletin yoneticileri parayi milyon eurolar $eklinde goturup haklarinda takipsizlik karari verilir, 16 ya$inda henuz ne dedigini bile zor anlayan ufacik bir cocuk cumhurba$kanina hakaretten tutuklanir. hem de okulundan alinarak tutuklanir.

konya’da iki gun once devrim $ehidi kubilay’i anma torenlerinde cumhurba$kani erdogan’a hakaret ettigi gerekcesi ile 16 ya$indaki bir cocuk okulundan alinip mahkemeye cikartildi ve tutuklandi. 16 ya$indaki cocugun avukati "denetimli serbestlik uygulansin, tutuklanmasin" talebinde bulundu ancak mahkeme “suça sürüklenen çocuğun kurallara riayet edeceği yönünde vicdani kanaatin oluşmaması nedeniyle” bu talebi reddetti.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/27839981.asp
independence
ba$bakan davutoglu’ndan konu ile alakali yorum geldi;

"kim olursa olsun makama saygi duymasi gerekir."

yahu cocuk 16 ya$inda henuz, ne makami ne saygisi? ne anlar cumhurba$kani nedir, makama saygi nedir, anayasa bu konuda ne diyor?

anlamaz. anliyorum derse de yalan soyler.

16 ya$indaki bir cocugun makama sayginin esasini ogrenmesinden once, 50 li 60 li ya$lardaki devlet yoneticilerinin yolsuzlugun yasak olduguu, ru$vetin yasak oldugunu, hirsizligin yasak oldugunu ogrenmeleri gerekir.

not: cok $ukur bizim devlet buyuklerimiz bilirler bunlari ancak afrika’da bir ulke var i$te, o ulkenin afacan devlet buyukleri devleti soydukca soymu$lar. ondan bahsediyorum ben.
independence
tutuksuz yargilanmak uzere serbest birakilmis.

16 ya$indaki bir cocugu sirf devlet buyuklerinden birine hakaret etti diye cezaevine yolladiniz. türk adaleti yapti bunu, bir hakim yapti. bir hakimin agzindan cikan bir cumle ile o cocuk cezaevine girdi. birisini oldurmedi, bir sey calmadi, bir yeri yakmadi, sadece iddi edilene gore cumhurbasanina hakaret etti.

tamam bu da bir suc ama cezaevi nedir ya? hem de 16 yasinda bir cocuk. sonradan saldiniz cocugu ama bunun ayibini nasil tasiyacaksiniz uzerinizde?

gerci kimin umurunda degil mi?

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol