katran

death in babylon
organik maddelerden kuru damitma yoluyla elde edilen, sivi yag kivaminda, kara renkte, agir, is kokulu, suda erimeyen bir madde. bitkilerden cikarilanina bitki katrani, maden komurunden elde edilenine de maden katrani adi verilir.
devedikeni
özellikle güney illerinde bir bölgeyi haşerelerden korumak amacı ile bölgenin etrafına yere dökülen kimyevi madde. akrep, örümcek ve fareler için oldukça faydalı bir uygulamadır.
civeng
"katran" kelimesi bir çok farklı maddeyi tanımlamak için kullanılmaktadır. doğada bulunan "katran ocakları" (örnek los angeles’de la brea katran ocakları) gerçekte katran değil, asfalt içermektedir ve aslında asfalt ocaklarıolarak bilinmektedir. katran kumuçökeltileri katrandan ziyade aynen shropshire’deki katran tünelinde olduğu gibi farklı oranlarda yer sakızı ve yoğun ham petrol ile kum (veya taş)içermektedir. aynı zamanda "burma yağı" veya "burma nefti" diye de bilinen "rangoon katran"ı gerçekte petroldür."katran" ve zift bazen birbirinin yerine kullanılabilmektedir; ancak zift, katran daha akıcı iken daha katıdır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol